Omilitev ukrepov: Izgnana se vračata v Bresternico

Kaj dosti drugače, kot je bilo aprila, za večino športnikov kljub blažjim ukrepom z novim mesecem ni

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Komac bo od danes spet nabijal žogico s klubskim kolegom Matevžem Črepnjakom. 
Sašo Bizjak

Enako kot prejšnji teden, le vreme lepše

Gimnastika je posamični nekontaktni šport, a treningi še niso takšni, kot so bili pred koronakrizo. "Za telovadce se ni nič spremenilo. Mislim, da lahko govorim v množini. Ni še direktiv, da lahko gremo v dvorane. Popolnoma enako je, kot je bilo prejšnji teden, le vreme je lepše, lahko smo več zunaj in smo zaradi tega boljše volje," nam je včeraj dejal Sašo Bertoncelj. Treningi doma so okrnjeni. Evropski podprvak se v dnevni sobi pač ne more vrteti na konju z ročaji. "Nekateri športniki so lahko velik del priprav opravili zunaj, mi pa potrebujemo svoja orodja. Ko jih nimamo, se izgublja forma. Brez orodij težko delamo kaj koristnega," pravi Škofjeločan.

V dvorano še ne sme, v dnevni sobi pa bi se Sašo Bertoncelj težko vrtel na konju z ročaji.
Sašo Bizjak

Z atom sta delala bazo

Brez stikov ne gre v borilnih športih. Najboljši slovenski tekvondoist tudi po odpravi nekaterih prepovedi vadi po prilagojenem programu. "Pri meni še ni razlike, saj ne smemo trenirati v skupini. Pri kontaktnih športih so sparingi najbolj pomembni. Omilitev ukrepov je super, lahko treniramo na stadionih, ni mi treba biti le na Pohorju, imam več možnosti, s tekvondojem pa bom moral še malo počakati," pravi Ivan Trajković.

Na sparinge s kolegi iz reprezentance bo moral Ivan Trajković (desno) še počakati. 
Sašo Bizjak

Dragič še išče rešitev

Vito Dragič 
Andrej Petelinsek

Nekdo ju je prijavil

Koronavirus je podrl načrte tudi mariborskim igralcem namiznega tenisa. "Bili smo vodilni klub. Če bo Namiznoteniška zveza Slovenije po vzoru nekaterih drugih zvez odločila, da se za državno prvenstvo upošteva vrstni red na lestvici pred prekinitvijo tekmovanja, bi bil ŽNTK Maribor prvak," je povedal Gregor Komac. Na čas samoizolacije ima slabe spomine. "Nekaj dni po izbruhu koronavirusa, ko so bile odredbe vlade še ohlapne, sva s klubskim soigralcem Matevžem Črepnjakom žogico nabijala v domu kulture v Bresternici, a naju je nekdo prijavil in to je bil konec najinega zadovoljstva."

Matevž Črepnjak 
Igor Napast

Učenje na daljavo ni všečno

Mariborčanka Petra Drame v času prepovedi igranja tenisa ni počivala. "​Da bi ostala kolikor toliko aktivna, sem v prostem času vadila ob steni, s čimer sem ostala v stiku z žogico, in izpopolnjevala tehniko udarcev. Poleg tega sem izvajala vaje za izboljšanje moči in povečanje mišične mase. Nestrpno sem čakala rahljanje vladnih odredb, in ko je bilo dovoljeno igranje tenisa, sem se zelo razveselila. Od tega tedna lahko v prilagojenih razmerah treniram," je vesela članica ŽTK Maribor.

Mlada mariborska tenisačica se je razveselila vnovičnih treningov, še bolj se bo turnirjev. 
Dušanka Mlakar

Čim prej bi se radi srečali

Če se marsikomu z izbruhom pandemije sezona še ni začela, se je odbojkarjem končala. A to še ni konec. "Vsi so še naprej individualno trenirali in to počnejo še sedaj po ustreznem programu, s fanti sem vsak dan v stikih. Vem, da njihov motiv za delo ni takšen, kakršen je v tekmovalnem obdobju, toda zavedajo se, da delajo predvsem zase, je povedal trener odbojkarjev Merkurja Maribor Sebastijan Škorc, ki upa, da bo vlada še bolj omilila ukrepe in bodo lahko začeli trenirati po skupinah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta