Še ena slovenska medalja v Tokiu! Tiršek tokrat bronast

Vanessa Čokl
01.09.2021 07:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srebru z zračno puško stoje dodaja bron z zračno puko leže. Za Tirška je to že četrta paraolimpijska medalja v karieri.
Reuters

Slovenski strelec Franček Gorazd Tiršek je na paraolimpijskih igrah v Tokiu v disciplini zračna puška leže v kategoriji R5 osvojil bronasto medaljo. Zanj je to že druga na teh igrah po srebru z zračno puško stoje.

V finale današnje discipline se je prebil šele kot osmi, potem ko je v zadnji seriji predtekmovanja še ujel finalni nastop in devetouvrščenega ugnal za le 0,2 kroga. V finalu je nato Slovenec stopnjeval nastope, po zadržanem začetku dosegel nekaj zelo dobrih serij in v boju na izpadanje ostal v konkurenci ter se prebijal naprej. V odločilnem boju za tretje mesto je z dvema boljšima streloma prehitel Korejca Jiseoka Leeja. Do srebra je bila nato razlika le prevelika, tako da je Ukrajinec Vasil Kovalčuk ostal pred njim. V boju za zlato pa je bil tudi zanj nepremagljiv Srb Dragan Ristić. Na koncu je zmagal z 255,5 kroga, kar je nov paraolimpijski rekord, Kovalčuk je končal pri 254,7 kroga.

Za Tirška je to že četrta paraolimpijska medalja v karieri, pred današnjo tekmo je imel v zbirki tri srebrne, vse v disciplini zračna puška stoje, iz Londona 2012, Ria 2016 in Tokia 2020.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta