Prizori iz nove sezone serije Krona bodo princa Williama zelo razjezili. Lotili so se princese Diane

26.10.2021 11:44
Prihajajoča nadaljevanja Netflixove serije Krona se bodo intenzivno ukvarjala z razpadlim zakonom princese Diane in njenim razvpitim interjujem z Martinom Bashirjem.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Elizabeth Debicki se je v vlogo princese Diane zelo vživela.
Profimedia

Prihajajoča peta sezona Netflixove serije The Crown bo prikazala tudi enega bolj kontroverznih trenutkov iz zgodovine britanske kraljeve družine. 

Po poročanju The Suna naj bi šlo za razvpit Dianin intervju za BBC-jevo Panoramo z Martinom Bashirjem, v katerem se je princesa razgovorila o težavah v svojem zakonu in s kraljevo družino nasploh. Intervju odmeva še danes, sploh ko se je izkazalo, da si je Bashir princesino naklonjenost pridobil s prevaro, ustvarjanjem lažnega občutka, da ljudje iz njene bližine spletkarijo proti njej. 

Princ William je pred časom izjavil, da je Martin Bashir prepričal brata princese Diane, naj ga predstavi svoji sestri, saj bi tako lažje lobiral za intervju. "Intervju ni verodostojen in ga ne bi smeli nikoli več predvajati," je poudaril prestolonaslednik, ko so ga vprašali, kaj si misli o vsem skupaj.

Profimedia

Ustvarjalci serije menijo, da je Dianin intervju ključni trenutek pete sezone. "Turbulenten zakon med Charlesom in Lady Di je pripeljal do njenega gostovanja v Panorami, posledice te odločitve pa so določile njene zadnje mesece," je dejal vir za The Sun. 

Diana je v omenjenem intervjuju priznala, da je imela afero, omenila pa se je tudi Charlesovo afero s svojo sedanjo ženo Camillo. "V to sezono so vložili veliko denarja. Krona je znana po izpostavljanju zgodb, ki se jih člani kraljeve družine ne želijo spominjati," je dodal vir.

Intervju desetletja. Prava Diana pri Bashirju.
Profimedia

Da kraljeva družina ne mara javno prati umazanega perila, kaže tudi izjava princa Williama, ki je škandal komentiral po vprašanju o poročilu lorda Dysona, v katerem so podrobnosti o okoliščinah intervjuja.

Profimedia

Peta sezona je tudi predzadnja sezona Krone, oboževalci pa bodo dobili še več vpogleda v zakon med Lady Di in princem Charlesom. Sicer pa drama spremlja vladavino kraljice Elizabete II. od samega začetka, pa tudi številne znane trenutke, povezane z življenjem kraljeve družine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta