Šokantne podrobnosti: Princesa Diana v pismu napovedovala prometno nesrečo, policija več let po tragediji zasliševala Charlesa

A.L.
26.06.2021 12:35
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kmalu bo od smrti princese Diane minilo 24 let, a njena nesreča še danes ni pozabljena. Zdaj Daily Mail piše o novi šokantni podrobnosti. Leta 2005 naj bi v strogi tajnosti policija zaslišala princa Charlesa. Nekdanji direktor Scotland Yarda John Stevens je razkril nekaj podrobnosti: "Zaslišanje je bilo posebno, tako kot situacija," je pojasnil in dodal, da so ga obravnavali kot vse druge.

Profimedia

Po kratkem pogovoru s princem je na glas prebral pretresljivo sporočilo, ki ga je leta 1995 napisala princesa Diana. V njem je za nesrečo neposredno obtožila moža. "Moj mož namerava uprizoriti 'nesrečo' z mojim avtomobilom. Zavore bi prenehale delovati, jaz bi končala s hudimi poškodbami glave. Tako bi se lahko poročiti s Tiggy Legge-Bourke, varuško princa Williama in princa Harryja," je pisalo v sporočilu. V pismo je zapisala tudi, da je bila Charlesova sedanja žena Camilla, vojvodinja Cornwallska, le okras in vaba v celotni zgodbi.

Reuters

Princ Charles je na zaslišanju povedal, da o pismu ne ve nič, njegovi nameni pa naj ne bi nikoli bili takšni, kakor je pisala pokojna Diana.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta