(FOTO) Pred poroko je princesa Diana delala za 5 funtov na uro in skrivala razmerje s Charlesom

15.10.2021 09:16
V javnost so prišle doslej neznane podrobnosti iz mladosti princese Diane, med drugim iz obdobja, ko je delala kot varuška in se nikomur ni sanjalo o njenem odnosu s princem Charlesom.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ameriška podjetnica Mary Robertson se je odločila spregovoriti o doslej neznanih podrobnostih življenja princese Diane, ki jo je kot varuško svojega novorojenega sina zaposlila, ko je bilo bodoči največkrat fotografirani ženski na svetu le 18 let. Mary je svoje vtise o takrat sramežljivi in ​​zelo premišljeni najstnici razkrila v dokumentarni seriji.

Diana Spencer leta 1981
Profimedia

Mary je Diano leta 1980 najela za varuško svojega sina Patricka, to pa je bilo njeno zadnje delo, preden je nekaj mesecev kasneje postala princesa Walesa in se poročila s princem Charlesom.

V posnetku, ki napoveduje serijo, Mary opisuje Diano kot sramežljivo in naivno mlado žensko, hkrati pa hvali njen naravni talent za ravnanje z otroki in skrb za sina.

"Ko je Diana prišla k meni kot sramežljiva 18-letna varuška, je imela zelo malo izkušenj, skoraj nobene, vendar je bila odlična s Patrickom. Sedla je z njim na tla in se osredotočila le nanj," se je spominja Mary.

Živali so ji zmeraj bile zelo pri srcu. 
Profimedia

Diana je delala tri dni na teden in zaslužila pet funtov na uro, delodajalka ni imela pojma o njenem aristokratskem poreklu, ko jo je zaposlila, niti se ni zavedala, da je v razmerju s prestolonaslednikom. V intervjuju za Inside Edition leta 2017 je Mary povedala, da je za romanco izvedela šele, ko jo je Diana opozorila na paparace, ki so jo čakali pred hišo družine Robertson.

"Ko greste zjutraj v službo, boste na koncu ulice videli novinarje in fotografe. Tu so zame," je nekega jutra povedala Diana Mary.

Lady Diana Spencer z morskim prašičkom.
Profimedia

Toda tudi ko je Dianino osebno življenje postalo vir številnih špekulacij in govoric, je po besedah ​​Mary ostala ista zaupanja vredna mlada ženska, polna ljubezni. "Ena njenih najmočnejših značilnosti je bila, da je vedno želela vzpostaviti poseben stik z ljudmi, jih objeti, jim dati roko, se jih dotakniti. Ta topla, samozavestna in skrbna osebnost je bila vedno tam," je Mary povedala za CNN. Dodala je, da sta po kraljevski poroki ostali v stiku naslednjih 16 let, vse do Dianine tragične smrti v Parizu.

Lady Diana Spencer v otroških letih. 
Profimedia

"Dobivali sva  se še naslednjih 16 let," je povedala za Inside Edition in dodala, da ji je Diana poslala na desetine pisem in čestitk ter jo z družino vabila na obisk. Mary se je udeležila Dianinega zadnjega slovesa v Westminsterski opatiji, danes pa to opisuje kot najbolj žalostno in najbolj bolečo uro svojega življenja.

Nova dokumentarna serija o življenju pokojne princese vsebuje intervjuje z različnimi ljudmi, ki so jo poznali ali delali z njo, vključno s prijatelji, sodelavci na dvoru in predstavniki medijev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta