Umrla mlada pevka, ki so ji na Talentih pritisnili zlati gumb. "Srečen sem, ker sem jo spoznal," pravi žirant

D.Ži
22.02.2022 10:45

Z boleznijo se je borila kot levinja, a ni šlo. S svojo zgodbo in glasom je ganila milijone gledalcev po vsem svetu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Nekdanja tekmovalka šova Amerika ima talent Jane 'Nightbirde' Marczewski je umrla v starosti 31 let, le šest mesecev po tem, ko se je zaradi boja z rakom umaknila s tekmovanja.

Profimedia

Pevka iz Ohia, ki se je predstavljala z umetniškim imenom Nightbirde, je umrla po mesecih zdravljenja, potem ko se je bolezen razširila na njena pljuča, hrbtenico in jetra, je za TMZ potrdil vir iz njene bližine.

Jane je v oddaji navdušila tako sodnike kot gledalce, ko je junija lani na avdiciji izvedla svojo ganljivo pesem "It's Okay", sodnik Simon Cowell je bil tako ganjen, da ji je pritisnil zlati gumb in jo poslal naravnost v finale tekmovanja.

Profimedia

Po manj kot dveh mesecih je osupnila z napovedjo, da se mora iz šova posloviti, ker se ji je zdravje poslabšalo. Zdaj je bitko žal izgubila.

Profimedia

Člani žirije so se od nje poslovili prek družbenih omrežij in ji namenili nekaj ganljivih besed. "Še naprej moramo živeti in se učiti iz njenih besed in verzov. Kolikor se počutim grozno zaradi njene smrti, sem vesel, da sem jo srečal, slišal in poznal," je na Twitterju zapisal Howie Mandel. "Radi te imamo. Počivaj v miru Nightbirde," je ob Janini fotografiji zapisala Heidi Klum.

Profimedia

Jane so rak na dojki diagnosticirali leta 2017. Bolezen je sprva bila v remisiji, a se je vrnila v metastatskem stanju. Leta 2019 ji je zdravnik pripisal le dvoodstotno možnost preživetja in ocenil, da ji je ostalo največ šest mesecev življenja, a se je borila kot levinja. Bolezen je nato spet nazadovala, žal pa se je lani vrnila tretjič. In zadnjič. 

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta