Kaja Juvan po velikem skalpu v Parizu: "Ne zmaga kariere, le dobra tekma"

Š.R.
29.09.2020 20:08

Ljubljančanka z zmago proti Angelique Kerber dobila lepo motivacijo za naprej, v drugem krogu Roland Garrosa tudi Polona Hercog in Aljaž Bedene

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po veliki zmagi v prvem krogu čaka Ljubljančanko v drugem obračun s francosko vrstnico Claro Burel.
EPA

Kot da spomladanska pandemija novega koronavirusa, zaradi katere so morali turnir z maja preložiti na september, ne bi bila dovolj, organizatorjem teniškega grand slama v Parizu nagaja še vreme. Z izjemo dvobojev na osrednjem (in pokritem) igrišču, kjer je prvi nosilec v moški konkurenci, Srb Novak Đoković, suvereno, s 6:0, 6:2, 6:3, premagal izzivalca v prvem krogu, Šveda Mikaela Ymera, so se danes le redki začeli ob predvideni uri.

No, to ni zmotilo slovenskih predstavnikov na Roland Garrosu, ki so svoje naloge v prvem krogu opravili že dan prej. In to kako! Polona Hercog je s tretjo zmago dneva zaokrožila nepozaben slovenski ponedeljek v Parizu. S 6:4, 6:2 je premagala 304. igralko z WTA-lestvice, Francozinjo Diane Parry, in se pridružila Kaji Juvan in Aljažu Bedentu v drugem krogu. "Najbolj zadovoljna sem s koncentracijo, v vsakem trenutku sem bila zelo zbrana. Našla sem določene udarce, ki sem jih iskala. Tudi servis je bil dober. Lahko rečem, da sem z določenimi stvarmi zadovoljna. Naprej gledam pozitivno, igram šele v četrtek. Treba je narediti analizo tekme. Igram z levičarko. Uživam na igrišču, uživam v borbi. In to je najpomembnejše," pravi 29-letnica iz Kamnice, ki bo v drugem krogu igrala proti 18-letni Kanadčanki Leyli Annie Fernandez, stoti igralki na WTA-lestvici.

Blizu je bila Tamara Zidanšek, ki je tesno izgubila proti Španki Gabrine Muguruza, velik skalp pa je ujela Kaja Juvan, izločila nekdanjo številko 1 svetovnega tenisa in zmagovalko treh grand slamov, Nemko Angelique Kerber. "Najbolj sem zadovoljna s tem, da sem bila celotno tekmo osredotočena, se držala načrta, da sem ostala mirna. Na koncu nisem postala panična, čeprav je bila na drugi strani Kerberjeva. Zelo jo spoštujem kot igralko in to je lepa motivacija za naprej," je povedala 19-letna Ljubljančanka. In dodala: "Ne želim gledati, kot da je to največja zmaga v karieri. Bolj gledam, da je to še ena dobra tekma, še ena na poti do tja, kamor si želim."

Juvanova se bo v drugem krogu pomerila s francosko vrstnico Claro Burel (443. na WTA), Aljaža Bedeneta, ki je dvoboje na pariškem pesku začel s prepričljivo zmago proti domačemu povabljencu Arthurju Rinderknechu, pa čaka Srb Nikola Milojević. 144. igralec na ATP-lestvici je v prvem krogu presenetil rojaka Filipa Krajinovića. Dvoboje bodo Slovenci odigrali v četrtek. Predvidoma. Vremenska napoved za Pariz namreč tudi v naslednjih dneh ni najobetavnejša.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta