(VIDEO) Desničarski skrajneži bi radi sežgali pevko, ker bo na Evroviziji pela o hudiču

D.Ži
02.03.2021 10:31
Ogorčenju na otoku med konservativci ni videti konca, enega od velikih nasprotnikov skladbe je zaradi vdora v prostore javne televizije morala prijeti policija.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pri nas amen, drugje pa satanizem. No, tako vsaj pravijo konservativnejši gledalci. Ciper bo letos na Pesmi Evroviziji zastopala pevka Elena Tsagrinou s skladbo El Diablo, ki močno deli mnenja. Oglasili so se celo nekateri, ki Ciper pozivajo, naj skladbo umakne, saj naj bi v pesmi bila skrita satanistična sporočila. Nekoga je tudi zaneslo. Javnosti neznani moški se je na sodišču znašel zaradi groženj in kaljenja miru, potem ko je vstopil v prostore ciprske javne televizije in protestiral proti domnevno bogokletni skladbi, ki bo njegovo državo predstavljala pred Evropo. 

Policija pravi, da so očividci videli, kako se je moški pogovarjal z zaposlenimi ciprske televizije in jim dejal, da je močno vznemirjen, ker je državna televizija izbrala skladbo El Diablo, saj meni, da ta žali krščanstvo. 

Kot poroča ciprska tiskovna agencija, je zveza, ki zastopa teologe, ki predavajo v srednjih šolah, izrazila ogorčenje nad skladbo in zahteva umik, saj naj bi pevka zagovarjala in slavila vseživljenjsko predanost satanu. Pevka je medtem prejela več zelo neprijetnih telefonskih klicev, v katerih so ji neznanci grozili, da jo bodo zaradi skladbe zažgali.  Skrajno desničarska politična stranka ELAM je izdala sporočilo, v katerem piše, da četudi gre za metaforično besedilo, ta skladba kljub vsemu žali in napada krščanstvo. Medtem so se oboževalci in drugi manj konservativni poslušalci pevki v bran postavili na družbenih omrežjih, saj so prepričani, da skladba govori o ljubezenski zvezi, ne pa o verskih skrajnostih. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta