(VIDEO) Zveni nekam znano? Mnogi trdijo, da je velika favoritka Evrovizije 2021 popoln plagiat

D.Ži
20.05.2021 07:47
Jimmy "Joker" Thornfeldt, Laurell Barker, Oxa in Thomas Stengaard so podpisani pod udarno skladbo "El Diablo", s katero izjemno atraktivna Elena Tsagrinou na Evoviziji poje za Ciper. Nekatere skladba spominja na uspešnico Lady Gaga.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

Zveni nekam znano? Morda pa res. Grška pevka Elena Tsagrinou letos na Evroviziji poje za Ciper in zaenkrat ji gre odlično, saj se je s skladbo "El Diablo" uvrstila v sobotni finale. Pozornosti atraktivna svetlolasa Atenčanka ne priteguje samo v Rotterdamu, temveč tudi širše po Evropi.

epa

Že pred meseci smo pisali, da so ciprski in grški konservativci pozivali k njenemu linču, saj naj njena skladba ne bi dovolj dobro predstavljala ciprske kulture in celo častila hudiča. Kar je seveda popolna neumnost. 

Jimmy "Joker" Thornfeldt, Laurell Barker, Oxa in Thomas Stengaard so Švedi, podpisani pod skladbo, ki ji nekateri napovedujejo celo zmago. Gre za komad o ženski, zaljubljeni v moškega, ki je zloben kot sam hudič. Spot so posneli v Atenah in ga objavili že februarja, ne manjka pa tistih, ki so prepričani, da pesem ni povsem izvirna. Nekatere spominja na svetovno uspešnico Anywhere, ki jo izvaja Rita Ora, drugi menijo, da nam Ciprčani letos poskušajo podtakniti že slišan in prav tako svetovno znan refren Lady Gaga. Koliko so si skladbe podobne, presodite sami. 

V Rotterdamu bo nocoj na sporedu drugi polfinalni evrovizijskih izbor. Ana Soklič se v sobotni finale s skladbo Amen žal ni uvrstila. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta