Žal, zgodil se je pozitiven covid test na Evroviziji. Delegacija mora nujno v karanteno

Denis Živčec Denis Živčec
16.05.2021 07:40
Kljub najstrožjim ukrepom je eden od članov poljske delegacije dobil pozitiven covid test. Ekipa se zato ne bo mogla udeležiti današnjega sprejema na turkizni preprogi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi naša Ana Soklič bo danes blestela na rotterdamski turkizni preprogi. V slovenski delegaciji je zdravstveno vse pod nadzorom. Naj tako ostane. 
Ebu/Andres Putting

Čeprav v Rotterdamu, kjer te dni tečejo priprave na Pesem Evrovizije, veljajo najstrožji varnostni ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa, se je pozitiven covid test vendarle zgodil. Organizatorji so sporočili, da je rutinski test, ki ga nastopajoči morajo opraviti pred prihodom v Ahoy areno, pokazal prisotnost virusa pri enem od članov poljske delegacije, ki je nazadnje bila testirana v četrtek. Vsi člani so bili negativni.

V skladu s strogim varnostnim in zdravstvenimi protokolom, so člana delegacije nemudoma umaknili v izolacijo, celotno ekipo pa poslali na PCR test in v karanteno. Poljska delegacija se tako danes ne bo mogla udeležiti svečanega sprejema in odprtja Evrovizije s sprehodom po turkizni preprogi. Gre sicer za edini spremljevalni dogodek letošnjega festivala. Organizatorji ob tem sporočajo, da ves čas priprav tesno sodelujejo z nizozemskimi oblastmi in da so za to zelo hvaležni, zdravje nastopajočih in gledalcev pa sta na prvem mestu. 

Prvi polfinalni evrovizijski večer bo potekal v torek, 18. maja, v njem bo Ana Soklič nastopila kot druga po vrsti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta