(INTERVJU) Hrvatica Albina povsem iskreno povedala, kaj si misli o Ani Soklič

Denis Živčec Denis Živčec
17.05.2021 07:36
Ne boste je mogli prezreti in ob njenem nastopu vam po postalo vroče. Hrvaška evrovizijska predstavnica Albina Grčić uživa v vsakem trenutku svoje evrovizijske izkušnje in že komaj čaka, da v prvem polfinalu, ki ga Hrvaška deli s Slovenijo, stopi na rotterdamski oder. Pevka, ki zase pravi, da je na resnem začetku, bo poskušala Evropo osvojiti z izjemno nalezljivo skladbo Tick-Tock, ki bo zagotovo radijska uspešnica. Nastop bo začinila s seksi opravo in karizmo, ki je atraktivna 22-letna Splitčanka premore zelo veliko.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ebu/Thomas Hanses

Pri nas ste povsem novo, sveže ime in zdi se, da imate vsak dan več oboževalcev. Kdo je pravzaprav Albina?

"Vesela sem, ko to slišim. Tudi na Hrvaškem sem sveže ime in veseli me, da se število oboževalcev povečuje. Albina je pevka na resnem začetku."

Ni bila tradicionalna Dora, ampak covid Dora. Brez občinstva, z neštetimi omejitvami. A bila je in zmagali ste. Kakšna izkušnja je to bila?

"Velika. Res je organizacijsko bila nenavadna, a bili smo velika ekipa, od plesalcev do stilistov, tako sem uživala v široki družbi bližnjih in nadarjenih ljudi. Izkušnja je najbrž bila največja in najbolj vznemirljiva do zdaj. A čaka me še ena."

Kako ste hrvaški glasbeniki doživeli in preživeli zadnje leto? Za slovenskimi je prava kalvarija. 

"Priznati moram, da je zame minulo leto, leto pandemije, bilo izjemno dobro. Osredotočila sem se na studijske posnetke, snovanje strategije, snemanje spotov, pred pandemijo se je sklenila večmesečna izkušnja, veliko dela v šovu the Voice, zato praznine nisem občutila, kot mlada glasbenica tudi nisem mogla primerjati števila nastopov. Je pa grozno, kar se dogaja kolegom v glasbenem poslu in iz srca upam, da se vrvež koncertov čim prej vrne. Prva bom šla na vsakega, da podprem kolege." 

Lani je na Dori slavil Damir Kedžo, a je ostal brez Evrovizije. Boste v Rotterdamu peli tudi zanj?

"Pela bom za vse ljudi dobre volje, kar je tudi Damir, pa za svojo državo, ki bi jo rada naredila ponosno. Nastop bom posvetila svoji babici, ki vedno brezpogojno verjame vame."

Ebu/Thomas Hanses

V Rotterdamu ste. Ne bo tradicionalna Evrovizija, a vsaj bo. Kaj pričakujete od nje? 

"Že zdaj sem del izkušnje, za katero vem, da jo bom pomnila vse življenje, vsako minuto, a nastop šele prihaja. Pričakujem to, kar že doživljam - odlično delovno vzdušje in pozitivne vibracije." 

Tick-Tock je izjemno nalezljiva skladba. Morda z nami delite kakšno skrivnost svojega nastopa?

"Precej ste lahko videli že na vajah. Menim, da smo se dobro pripravili in uskladili vse elemente nastopa okoli pesmi - od stajlinga do odrske postavite,  snemalnih kotov, garali smo in komaj čakamo."

Seveda moram vprašati, kako se vam zdita Ana Soklič in skladba Amen? 

"Tudi če ne bi vprašali, bi jo pohvalila. Poznam veliko ljudi, ki v njej vidijo svojo favoritko." 

Evrovizijske pevce mediji pozorno spremljajo. Ana se je na udaru znašla zaradi svoje vernosti. Kako je pri vas?

"V glavnem imam dobre izkušnje. Mislim, da me je ekipa, ki skrbi za piar, dobro pripravila. Pa tudi sicer pravijo, da se v  tem svetu dobro znajdem. Če se je kaj znašlo na udaru, sem vedela, da je to le prehodno."

Tudi vi boste nastopili v prvem polfinalnem večeru. Zdi se, da imajo Slovenci hrvaške skladbe bolj radi kot pa Hrvati slovenske. Lahko morda letos obudimo staro slovensko-hrvaško evrovizijsko prijateljstvo? 

"Upam, da bomo medsebojno podpirali dobre nastope, brez kakršnih koli aluzij." 

Ebu/Thomas Hanses
Ebu/Thomas Hanses
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta