(VIDEO) Ena od voditeljic letošnje Evrovizije se je rodila v moškem telesu

Denis Živčec Denis Živčec
19.05.2021 09:31
190-centimetrska mojstrica ličenja je že v otroštvu začela slediti svoji pravi identiteti in nositi ženska oblačila.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Priljubljena nizozemska mojstrica ličenja Nikkie de Jager, znana tudi kot Nikkie Tutorials, blesti kot ena od četverice voditeljev Pesmi Evrovizije 2021 v Rotterdamu. 27-letna lepotica je visoka 190 centimetrov, na YouTubu jo spremlja 13 milijonov ljudi. V začetku lanskega leta je javnost presenetila s priznanjem, da se je rodila kot moški in da že leta živi kot transrodna oseba. Svojo življenjsko zgodbo je razkrila v 17-minutnem posnetku, ki ga je poimenovala "I'm Coming Out". 

Odločila se je leto 2020 začeti z resnico, kljub neštetim pomislekom. "Rodila sem se v napačnem telesu," je dejala Nikkie in zbrala 37 milijonov ogledov. "Da, sem transrodna oseba, a na koncu dneva sem jaz zgolj jaz, tako kot ste vi vi. Moramo živeti lastna življenje brez omejitev. S tem želim navdihniti vsako malo Nikkie po svetu, da živi življenje, kot si ga zasluži. Vsak dan bijem svojo bitko in vem, da ste tam. Ta svet nas potrebuje! Razumeti moramo drug drugega, ne glede na težo, barvo las, kože ..." je dodala. 

"Od nekdaj sem se igrala s punčkami, zanimale so me šminke in obleke. Mama je rekla, da bom gej ali da se bo zgodilo nekaj drugega. Vedno me je podpirala in hvaležna sem ji za to. S sedmimi leto sem začela nositi zgolj ženska oblačila,  učitelji v šoli so razumeli, tudi otroci, čeprav so nekateri bili zmedeni," se spominja.

"Pri štirinajstih sem začela s hormonsko terapijo. Pri devetnajstih je preobrazba bila dovršena in končno sem postala ženska," razkriva Nikke in dodaja, da ji je nekdo grozil z objavo zgodbe v medijih, kar jo je le še dodatno napeljalo k temu, da svojo zgodbo razkrije sama. Nikke je danes v zvezi s 26-letnim Dylanom, s katerim se je februarja tudi zaročila. 

epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta