Direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre se za žaljive in neetične tvite opravičuje

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
31.03.2020 12:59

Danes je Lavre poslal opravičilo članom sveta zavoda in zaposlenim v bolnišnici, v njem izraža globoko obžalovanje in zapise povezuje z obremenitvami in stresom ob epidemiji. Opravičil se je tudi ministru za zdravje Tomažu Gantarju, ki se vsaj za zdaj do Lavretovih izjav ni opredelil. So se pa opredelili v zdravniški zbornici in zaposleni v bolnišnici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Lavre, direktor koroške bolnišnice 
Andrej Petelinšek

Direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre se je danes opravičil za tvite, v katerih je na svojem, zdaj že ukinjenem Twitter profilu objavljal žaljive in neprimerne zapise o tem, kdo bo in ne bo "šel na ventilator" in kako bo ob tem cvilil, o čemer smo poročali včeraj. V pisnem opravičilu članom sveta zavoda je direktor zapisal: "Dovolite, da izrazim iskreno obžalovanje in globoko opravičilo o mojih zapisih na družbenem omrežju Twiter in objavljenih v dnevniku Večer. Poudariti želim, da se zavedam, da so bile moje izjave povsem neprimerne, žaljive in neetične, za kar se želim vsem iskreno opravičiti in izražam globoko obžalovanje, da sem jih zapisal. Nastale so v času moje velike obremenitve in psihičnega stresa ob dogodkih, ki so se zgodili zaradi mojega službenega dela čez vikend in urejanja zadev ob epidemiji COVID-19. Vem, da to morda ne more biti opravičilo za zapise, pojasniti pa želim, da sem bil pod velikim psihičnim pritiskom in sem nad nerazumevanjem nekaterih na pomen omejevanja gibanja in samoizolacije odreagiral skrajno neprimerno. Hudo je, ker so zadeve ob epidemiji res resne, z nespoštovanjem navodil pa močno povečujemo možnosti nekontrolirane širitve težko obolelih. Prosim vas, da moje opravičilo sprejmete z razumevanjem."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta