Dve prijavi za direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
26.05.2020 17:45

Razpisna komisija je danes odprla prispeli prijavi za mesto direktorja koroške bolnišnice. Svet zavoda se bo sestal prihodnji torek, a očitno o novem direktorju še ne bo odločal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec - za zdaj jo vodi v. d. direktorja Alenka Jezernik Skudnik
Andrej Petelinšek

Razpisna komisija je danes popoldne pregledala prijavi, prispeli na razpis za direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Kdo se je prijavil na razpis za to mesto, iz bolnišnice za zdaj oziroma pred zaključenim postopkom ne sporočajo. Po neuradnih virih pa nihče od prijavljenih ni iz Koroške in ne izpolnjuje formalnih razpisnih pogojev. Rok za prijave na razpis, ki je bil posledica razrešitve direktorja Janeza Lavreta, se je sicer iztekel v soboto, 23. maja.
O novem direktorju bo odločal devetčlanski svet v spremenjeni sestavi. Vlada je namreč nedavno razrešila štiri od petih predstavnikov ustanovitelja v svetu in imenovala nove (Olgo Gruden, Aleša Logarja, Danico Repas in Zvonko Marhat), peti predstavnik je ostal Simon Jevšinek (predsednik).
Ostali štirje člani sveta zavoda so Marijana Plaznik in Jasna Humar kot predstavnici zaposlenih, Niko R. Kolar (predstavnik Mestne občine Slovenj Gradec) in Ivan Tibaut (predstavnik zavarovanih oseb oziroma Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije). Svet zavoda se bo sestal v torek, 2. junija, in bo tako, kot kaže, moral odločati o ponovnem razpisu in ne še o direktorju.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta