(FOTO) Hišo družine Šušel v Črni zasul nov plaz

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
18.11.2019 10:24

Potem ko se je v noči na soboto na Ludranskem vrhu v občini Črna na Koroškem z gozdnatega pobočja proti hiši družine Šušel vsula cela gmota s smrekami, se je zdaj sprožil še en plaz, ki je objekt še dodatno ogrozil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
PGD Črna na Koroškem

Kot da plaz, ki je v soboto okoli pete ure zjutraj prebudil družino Šušel, ne bi bil dovolj, se je v noči na ponedeljek sprožil nov in povzročil dodatno škodo. Do plaza je prišlo zaradi močnega deževja, ki je dodatno razmočil brežino nad hišo. Brežina se je presekala, spodnji del se je utrgal in zgrmel proti hiši. "Še dobro, da so včeraj namestili tirnice, ki so zadržale drevje," pravi črnjanska županja Romana Lesjak. Čeprav večjih dreves plaz zaradi omenjenih tirnic s sabo ni prinesel, pa je objekt zasut s podrastjem in manjšimi smrekami. Negotovost pa se tudi z zadnjim plazom ni končala, del brežine naj bi bil še vedno zelo nevaren. Na Ludranskem vrhu se torej nadaljuje čiščenje dvorišča in okolice hiše Šušlovih, kmalu bodo teren in varnost objekta preverjali tudi strokovnjaki.

PGD Črna na Koroškem
PGD Črna na Koroškem
PGD Črna na Koroškem
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta