(FOTO) Prijatelja spoznaš v nesreči, v Mežico prispelo 5000 mask s Kitajske

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
16.04.2020 13:14

V občino Mežica je sinoči prispela donacija 5000 certificiranih mask iz prijateljskega mesta Xuzhou, razdelili jih bodo v javne ustanove, podjetja in med občane

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Mežici so maske šivali sami, prejeli pa so tudi donacijo prijateljskega kitajskega mesta.
Blaž Šaloven
V Mežici so maske šivali sami, prejeli pa so tudi donacijo prijateljskega kitajskega mesta.
Blaž šaloven

V Mežico je sinoči prispela pošiljka zaščitne opreme s Kitajske, ki so jo težko pričakovali kot donacijo večmilijonskega mesta Xuzhou. Mesti sta lani julija podpisali memorandum o sodelovanju, zato smo se pred tedni na župana Dušana Krebla obrnili z vprašanjem oziroma "državljansko pobudo", ali bo občina izkoristila svoje stike in s tem pomagala sebi in Sloveniji. Kot je znano, je Mežico lani julija tudi obiskala visoka delegacija, vsi stiki pa so plod sodelovanja mežiškega Cablexa z mestom, ki ima tam tudi svoje podjetje s 400 zaposlenimi.
"V našem partnerskem mestu Xuzhouju so se na naše zaprosilo odzvali že pred tremi tedni, ko smo jim sporočili, da nam primanjkuje zaščitne opreme. Odgovorili so nam, da nam bodo poskusili dostaviti to, kar najbolj nujno potrebujemo, torej maske. Ko smo razmišljali, kako robo čimprej dostaviti, pa smo se obrnili na podjetje Cablex. Direktor Samo Simetigner je takoj priskočil na pomoč in stekla je akcija, ki je dela rezultate," je opisoval župan Krebel.

Gre za medicinske in certificirane maske. 
Blaž Šaloven
Samo Simetinger, direktor Cablexa, Zhou Tiegen iz Xuzhouja, visoki partijski in mestni funkcionar, ob laskem obisku podjetja Cablex.
Tomaž Ranc
Prijatelja spoznaš v nesreči, pravijo v Mežici. Na posnetku lanski podpis memoranduma o sodelovanju med Xuzhoujem in Mežico. 
Tomaž Ranc
Maske je prevzela civilna zaščita. 
Blaž Šaloven
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta