(FOTO) Učenci Tretje osnovne šole Slovenj Gradec bodo končno dobili, kar si zaslužijo

Nejc Strojnik
06.05.2022 12:35

V Slovenj Gradcu so položili temeljni kamen za prizidek in rekonstrukcijo Tretje osnovne šole. "Uspehi, ki jih učenci dosegajo so kljub skromnim pogojem zavidljivi," je dejala ravnateljica Ingrid Močnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

Ko si je ob začetku županskega mandata Tilen Klugler ogledal vse objekte šolske infrastrukture v Mestni občini Slovenj Gradec, si je zadal nalogo, da morata biti prizidek in rekonstrukcija k Tretji osnovni šoli prioriteta. "Zato sem bil izredno vesel, ko je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo razpis in ko je vlada zagotovila sredstva. Spominjam se, kako zadovoljen sem hodil v službo in gledal sodelavce, kako dejansko tekajo iz pisarne v pisarno in pripravljajo projekt. Imeli smo namreč zgolj mesec dni časa in uspelo nam je. Zelo sem vesel, tudi ganjen," je ob položitvi temeljnega kamna povedal župan Klugler. Prizidek bo zaključen v slabih dveh letih in bo obsegal 1050 kvadratnih metrov novih izobraževalnih površin, prenovili pa bodo tudi 150 kvadratnih metrov obstoječe šole. Investicija je vredna 2,7 milijona evrov, od katerih bo milijon nepovratnih sredstev zagotovilo ministrstvo, 300 tisoč bo dodal EkoSklad, preostanek pa ustanoviteljici – slovenjgraška in mislinjska občina. Vodja projekta je Pia Planinšec Koraca, izvajalec pa Kolektor Koling, s katerim ima MO Slovenj Gradec po besedah župana odlične izkušnje.

Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik

Da je zaradi kratkega roka, v katerem so morali pripraviti vso projektno dokumentacijo vmes podvomil, če jim bo uspelo, pa je dejal župan občine Mislinja Bojan Borovnik. "Spomnim se, da smo se že pred leti, ko je bil na obisku predsednik Borut Pahor z ravnateljico pogovarjali, kako nujno bi bilo šolo povečati, jo obnoviti. Takrat so bile to želje, danes pa je tudi cilj že zelo blizu." Tretja OŠ bo z novimi prostori pridobila tudi svojo jedilnico, česar se učenci še posebej veselijo, je dejala ravnateljica Ingrid Močnik. "Povsem so me prevzela čustva. Leta in leta smo se borili, da bi končno dobili to, kar si zaslužimo. Pa ne le učenci, temveč tudi vsi strokovni delavci. Na vse sem ponosna, saj se trudijo, so potrpežljivi, uspehi, ki jih učenci dosegajo na občinski, državni in mednarodni ravni pa so kljub skromnim pogojem zavidljivi. Vedno znova segamo višje, a le takrat, ko smo povezani, ko vsi stremimo k istemu cilju, lahko verjamemo v uspeh." Učenci so s pomočjo učiteljev ob položitvi temeljnega kamna pripravili prisrčen kulturni program, iz prve vrste pa je dogajanje spremljal tudi Marjan Dolinšek, državni sekretar za področje izobraževanja in športa.

Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta