(FOTO) Zgodba Korošca, ki so ga testirali na okužbo z novim koronavirusom

N.S.
15.03.2020 10:24

Slovenjgradčan Matic Borković je na facebooku delil zapis z naslovom Zgodba o 'prvi bojni vrsti'. "Iskreno bom opisal bedarije, ki sem jih naredil na tej poti, zato, da jih vi ne boste," pravi Korošec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
'Olupljena' izolacijska soba.
Matic Borković

V zdravstvenih domovih so na vhodih pripravili preventivne točke, na katerih vas povprašajo o stanju, vročini. Podzavestno odvrnem "nimam vročine, bolijo pa me poškodovana rebra", vpričo njih razkužim roke in me spustijo dalje. V čakalnici (končno) mir in zelo malo ljudi. Preventivno se usedem sam zase. Ob vstopu v ambulanto me zdravnica pozdravi s preventivnimi vprašanji:
- "Težko dihate?"
- "Ja, imam poškodovana rebra."
- "Imate vročino?"
- "Nimam."
- "Ste jo imel pred kratkim?"
- "Ne... oziroma..."
Razmišljam, kako sem lahko pozabil - imel sem jo! Pred dvema dnevoma sem "zakuhal" zaradi prenapornega delovnika v mrzlem večeru brez ustrezne tople obleke. Seveda se mi je takoj ulilo iz nosa in ko sem prišel domov, sem izmeril 38 in nekaj. Res sem bil uničen. Spil sem čaj, kup vitamina C, se zavil v odejo in naslednji dan sem bil OK - logično. Ne prvi, ne zadnji res naporen dan v mojem poklicu.

Več:
{facebookpost}https://www.facebook.com/notes/matic-borkovi%C4%87/zgodba-o-prvi-bojni-vrsti-moja-izku%C5%A1nja-s-korono/10157958611547225/{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta