Korotanu denarna kazen, trener Niko Podvinski pa bo tri tekme spremljal s tribune

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
09.09.2020 15:27

Sobotna tekma med Korotanom in Dravinjo je naposled le dobila epilog. Prvostopenjski organ Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Maribor je po 36. členu Statuta NZS prevaljskemu nogometnemu klubu izrekel denarno kazen, naloženi pa so mu bili tudi ukrepi za zagotovitev varnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tekmo je zaznamovala huda poškodba Jošta Krivonoga.
NK Korotan

Sobotni tretji krog v 3. slovenski nogometni ligi, na Prevaljah sta se merila domači Korotan in Dravinja, je, kot smo že poročali, dobil tretji polčas. Domači navijači so namreč skozi vso tekmo in po njej izražali glasno nestrinjanje nad sodniškimi odločitvami. Sodu je dno izbil grob prekršek Aneja Kolarja nad Korotanovim Joštom Krivonogom in (pre)počasna reakcija delivcev pravice. Navijači se niso umirili niti po tekmi, ko je posredovalo šest policijskih patrulj, pri čemer so policisti pet oseb pridržali. V klubu, kjer so se za neljube dogodke med in po tekmi opravičili in jih obžalujejo, so kazen pričakovali.

700 evrov ter tri tekme prepovedi za Podvinskega in Kolarja

​Disciplinski sodnik MNZ Maribor, pod okrilje katere spada 3. slovenska nogometna liga vzhod, je Korotanu naložil denarno kazen. Zapisnikov zaradi Zakona o varstvu osebnih podatkov na svoji spletni strani od letošnje sezone objavljajo več, a po naših zanesljivih informacijah je Korotan doletela kazen v višini 700 evrov. Kazen temelji na pomanjkljivi organizaciji tekme in nešportnem ​ter neprimernem obnašanju ekipe. Poleg denarne kazni je prepoved treh tekem prejel prevaljski trener Niko Podvinski, ki je na tekmi zaradi ugovarjanja prejel rdeči karton. Prav tako s tremi tekmami prepovedi je zaradi grobega prekrška nad Krivonogom kaznovan že omenjeni Kolar iz Dravinje. Prekršek je bil tako silovit, da je igralec Korotana tekmo končal s hudim pretresom možganov. "Za naš klub, ki ne razpolaga z velikim proračunom, je kazen visoka. A poti nazaj ni in morali jo bomo plačati. Bi pa še enkrat več rad poudaril, da dogodke obžalujemo in da bomo naredili vse, da se kaj takega ne bo več zgodilo. Visoka se mi zdi tudi kazen, ki jo je prejel trener, saj menim, da je Kolar, ki je prav tako dobil tri tekme prepovedi, storil mnogo večji prekršek," pa je dogajanje komentiral predsednik Korotana Martin Potočnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta