Mahle v skrajšan delovni čas, na meji z Avstrijo merjenje vročine

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
19.03.2020 15:02

Od jutri zjutraj bodo na mejnem prehodu Holmec Avstrijci preventivno merili vročino, nam je povedal pliberški župan, ki je prejel navodila oblasti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Holmcu bodo od 5. ure zjutraj poslej potnikom merili vročino.
Jurij Berložnik

Po objavi našega prispevka in pogovora s pliberškim županom Stefanom Visotschnigom o razmerah na Koroškem, v katerih je opisal ukrepe in razmere na Koroškem, so se razmere na terenu že spremenile. To nam je sporočil bralec z opozorilom, da podjetje Mahle Filtersysteme Austria v Šmihelu, v katerem dela veliko Slovencev, dejansko ne bo več normalno obratovalo. Visotschnig je danes informacijo potrdil in dejal, "da so včeraj popoldne sklenili, da bodo v podjetju šli na ti. skrajšani delovni čas za dva meseca. Na kak način delo poteka, je potem odvisno od organizacije dela, lahko delaš na primer dva dni na teden ali pa tri dni in podobno. Medtem ko informacij za podjetje BMTS Technology nimam," je dejal.
Povedal pa je še, da bodo od jutri dalje pri vstopu v Avstrijo potnikom na mejnem prehodu Holmec merili vročino, kar kaže, da Avstrija še krepi preventivne ukrepe za zajezitev koronavirusa.
Sicer pa so na Koroškem zaprti manjši mejni prehodi na meji z Avstrijo. Po podatkih Policijske uprave Celje so zaprti mejni prehodi Kapla, Remšnik, Pernice, Libeliče, Reht in Koprivna. Ostajajo pa za tovorni in potniški promet odprti večji mejni prehodi. Mejni prehod Holmec je odprt od 5. do 21. ure, od 5. do 23. ure pa sta odprta mejna prehoda Vič in Radelj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta