Na letovanju Rdečega križa v Punatu je letos 48 otrok radeljskega območnega združenja

Urška Polanc Urška Polanc
26.07.2024 16:00

39 jih je na letovanje napotil osebni zdravnik in so lahko izkoristili sofinanciranje z javnega razpisa, devet otrok pa se je prijavilo samoplačniško - večina iz občine Radlje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Otroci uživajo v Punatu, a se za njih počitnice zaključujejo, saj se jutri vračajo domov. 
Vojko Gmajner

Rdeči križ Slovenije (RKS), Območno združenje Radlje ob Dravi, je letos že 28. leto zapored organiziralo letovanje otrok v Letovišču primarija Kurta Kanclerja v Punatu na otoku Krku. Desetdnevno letovanje se je začelo 17. julija in se zaključuje jutri, 27. julija. Gre za četrto izmeno v kapacitetah RKS, OZ Maribor. Otroci lahko letujejo na podlagi zdravstvene napotitve osebnega zdravnika, saj se je območno združenje RKS Radlje ob Dravi tudi v letošnjem letu uspešno prijavilo na javni razpis ZZZS za sofinanciranje programa zdravstvenega letovanja otrok in šolarjev v višini 15.610,40 evra.

Letovanje v Punatu. 
Vojko Gmajner
Otrokom ni bilo dolgčas. 
Vojko Gmajner

Zdravstvenega letovanja se lahko udeležijo le tisti otroci in šolarji, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji, so bili pogosteje bolni oziroma jih je predlagal osebni zdravnik otroka. Z javnega razpisa ZZZS se v letošnjem letu sofinancira oskrbni dan v višini 30,02 evra na dan. V četrti izmeni je letovalo 270 otrok. Pedagoški vodja izmene je Vojko Gmajner. Letos se je na letovanje pri radeljskem OZ prijavilo 48 otrok. 39 jih je na letovanje napotil osebni zdravnik in so lahko izkoristili sofinanciranje z javnega razpisa, devet otrok pa se je prijavilo samoplačniško - večina iz občine Radlje, ki jim je glede na prihodke družine letovanje različno sofinancirala, tudi tistim, ki so letovali z napotitvijo. Leta 2023 je bilo prijavljenih 34 otrok - 25 jih je letovalo z zdravstveno napotitvijo, devet samoplačniško s sofinanciranjem ali brez njega. "Vreme imamo sončno in vroče. Otroci se počutijo dobro. Uživajo na plaži, imajo različne ustvarjalne in glasbene delavnice, tudi na izlet so odšli z ladjico, do mesta Krk," je sporočila Katja Črešnik Rac, vodja RKS, Območno združenje Radlje ob Dravi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta