Nadaljevanje seje bo, a Lavre zaenkrat ostaja

Jasmina Detela Jasmina Detela
03.05.2023 11:25

A ne za dolgo, njegova razrešitev bo na dnevnem redu prihodnjič, prav tako tudi pojasnila glede donosnega popoldanskega dela radiologov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec 
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec 
Jasmina Detela

Za danes sklicano nadaljevanje seje sveta zavoda Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je prestavljeno na petek, 5. maja. Odpadla je zaradi nesklepčnosti, je povedal predsednik sveta Primož Stošicki.

Med točkami dnevnega reda za petek napovedane seje med drugim ostaja obravnava finančnega poročila v prvih treh mesecih, problematika financiranja, predlog sanacijskega programa bolnišnice, statut ter pregled čakalnih dob. Ne bodo pa obravnavali dodatnih dveh točk, to je predlog za začetek postopka razrešitve direktorja Janeza Lavreta in prejemkov radiologov po podjemnih pogodbah.

Spomnimo, da je Stošicki na seji v drugi polovici aprila želel dnevni red sklicane seje tik pred njenim začetkom razširiti z omenjenima dvema točkama, a je potem, ko so mu nekateri člani sveta očitali kršitev pravilnika, sejo prekinil. Na naše vprašanje, ali ostajata aktualni dodatni točki, predsednik sveta pritrdi. A ju ne bodo obravnavali ta petek, temveč na eni od prihodnjih sej sveta zavoda. "Da ne bo dvomov o postopkih, bosta v uradnih sklicih naslednjih sej," pojasnjuje Stošicki. In še, da skrb je na tem, da bodo zadeve izpeljane skladno z vsemi postopki. Sam še vedno verjame, da je bil na zadnji seji postopek glede razširitve dnevnega reda pravilno izpeljan, a če so se pojavljali dvomi, je boljše stopiti korak nazaj, dodaja. Sklic za naslednjo sejo že pripravljajo, ta čas poteka usklajevanje terminov. Predvidena je v prvi polovici maja.

Kaj točno je razlog, da bi bil Lavre razrešen pred potekom mandata, predsednik sveta ni razkril. Po aprilski seji je povedal le, "da ko bo predlog na dnevnem redu, takrat se bomo o njem pogovarjali." Lavre pa je takrat med drugim komentiral, da ima ministrstvo za zdravje kot ustanovitelj večino članov sveta zavoda in lahko vedno predlaga postopek razrešitve.

Svet zavoda sicer sestavlja 9 članov. Pet članov v svet zavoda imenuje ustanovitelj (torej vlada), s tem imajo tudi večino v svetu. Dva člana sta predstavnika zaposlenih, po en je predstavnik slovenjgraške mestne občine in ZZZS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta