Ravne na Koroškem: Spoznajte koroško košto in njene posebnosti

RR
23.09.2024 16:00

Koroški pokrajinski muzej vabi v četrtek na predstavitev kataloga Koroška košta. V njem predstavljajo izbrane koroške jedi, med katerimi ima posebno mesto rženi kruh, pripravljen po stari recepturi z domačim kislim testom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S priložnostne razstave Koroška košta v KPM, ki ji zdaj sledi predstavitev kataloga
Urška Polanc

Koroški pokrajinski muzej (KPM) v četrtek, 26. septembra, ob 18. uri vabi v Muzej Ravne na Gradu na predstavitev kataloga Koroška košta. Koroška košta je projekt KPM, ki se navezuje na razglasitev Slovenije za evropsko regijo gastronomije (ERG) leta 2021. Izpostavljajo vsebine, ki so priložnost za ponovno odkrivanje raznovrstnosti, bogastva, znanja in okusov, značilnih za Koroško, poudarjajo v KPM. Projekt temelji na trajnostnem razvoju, krepi promocijo prehrambne dediščine in spodbuja lokalno samooskrbo. Osrednji del je bila občasna razstava Koroška košta, prehrambna dediščina treh dolin, s katero so predstavili bogato in raznoliko prehrambno dediščino Mežiške, Mislinjske in Dravske doline.

S katalogom zdaj predstavljajo izbrane koroške jedi, med katerimi ima posebno mesto rženi kruh, pripravljen po stari recepturi z domačim kislim testom. S podrobnejšimi opisi in dodanimi recepti osvetljujejo 26 izbranih značilnih koroških jedi, še dodajajo v KPM. Katalog vsebuje fotografije Toma Jeseničnika, oblikoval ga je Andrej Knez, predstavila pa ga bo avtorica, etnologinja Brigita Rajšter. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta