Slovenj Gradec: Tudi letos vabijo k nakupovanju pod lučkami

Jasmina Detela Jasmina Detela
24.11.2023 13:51

Veseli december bo v Slovenj Gradcu znova pester: od sejma, koncertov do nakupovanja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Golobčki za boljši svet 
Nika Hölcl

V Slovenj Gradcu se v petek, 1. decembra, prižigajo praznične luči. Ponudniki v mestnem jedru, med njimi tudi konceptualna trgovina D.tajl ob tej priložnosti pripravljajo prvo izmed dveh Nakupovanj pod lučkami, ki je postalo že tradicionalno doživetje.

V mestu glasniku miru bodo mimoidoče v duhu oživitve mestnega jedra iz izložb trgovin in lokalov pozdravljali beli golobi avtorice in D.tajlovke Suzane Seitl. Da jih ne bo zeblo, bodo odeti v kape in šale, času primerno pa bodo mesto simbolično preleteli z darilci. V nagradni igri lokalov mestnega jedra bodo lahko z zbiranjem žigov sodelovali tako kupci kot tudi naši najmlajši. Malčkom bodo na voljo golobčki iz kartona, ki jih bodo lahko sami po svoji domišljiji odeli v pisana pokrivala in jih odnesli domov. Material za ustvarjanje jim bo na voljo ves december v D.tajlu na Glavnem trgu 25.

Nakupovanje v D.tajlu in nekaterih drugihlokalih v mestnem jedru bo v prazničnem decembru dvakrat potekalo do 20. oziroma 22. ure 
Nika Hölcl

D.tajlovci v svojo bogato decembrsko ponudbo prav na dan prižiga lučk sprejemajo dela novih gostujočih ustvarjalcev iz vse Slovenije. Letos bodo to nakit Zlatarstva Skušek, akvareli Tee Pristolič, koledarji Jamuna ter unikatna keramika Kamuystoneware. Na policah s konceptom si je trenutno mogoče ogledati nakit in dodatke mednarodno uveljavljenih oblikovalk Marjete Hribar (Kuolmi), Jane Mršnik (BelaBela), Tanje Rojc (TannaRea), Mojce Gazič (MoicaG) in Milice Bubanja. Obešalnike in poličke polnijo unikatna oblačila Aleksandre Ilič, tekstilni izdelki Labikum, zapestnice UrskaS, keramika Eva prepeva ter leseni izdelki Mojstra Jake, medtem ko na knjižni polici prevladujejo izvodi nove številke Revije za leposlovje in kulturo Odsevanja.

Stalni in najvztrajnejši člani društva ustvarjalcev D.tajl so že dobri znanci kupcev in obiskovalcev: ilustrator Jernej Kovač Myint, Andreja Kragelnik (Dva potepuha), Vesna Jurjec Žvikart (Ventus juvel), Tatjana Dragićević (Tanjuška), Suzana Seitl (Ljubko Handmade), Rahela Mačič (Rahelin filc), Klavdija Merkač Štraser (Rožni vrt), Martina Šavc (Martinina mašinca), Tomaž Žvikart (Feya - wood decor), Peter Gregor (Vesna leseni nakit) in modna oblikovalka Stanka Blatnik.

Praznično nakupovanje v Slovenj Gradcu
Nika Hölcl

V Slovenj Gradcu bo 1. decembra od 15. ure dalje potekal božično novoletni sejem, dogajanje bo med drugim popestrila zasedba Fauš Dur. Tokrat bodo vrata mestnih trgovin odprta do 20. ure, medtem ko bo na drugem nočnem nakupovanju v četrtek, 21. decembra, druženje potekalo vse do 22. ure. Oba popoldneva prazničnega nakupovanja bosta trgovini D.tajl in Fantazija gostili vodene delavnice za najmlajše.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta