Slovenjgraška bolnišnica na seji sveta še ni dobila novega direktorja

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
02.06.2020 19:00

Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec na popoldanski seji nobenemu od dveh kandidatov za direktorsko mesto ni izglasoval večine za imenovanje, tako da bolnišnica še nima direktorja s polnimi pooblastili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenj Gradec - Splošna bolnišnica - Zdravstvo - Oddelki - sprejem pacientov - pacienti - čakalnica - čakalne dobe - rentgen - poškodbe - vhod -

Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je na popoldanski seji pospremil predstavitvi kandidatov, ki sta se prijavila za mesto direktorja koroške bolnišnice. Ne kandidat Tomaž Pliberšek in ne kandidatka Irena Nunčič po naših informacijah nista dobila zadostne podpore članov sveta za imenovanje na direktorski položaj.
Tomaž Pliberšek prihaja s Ptuja, bil je državni sekretar pri prejšnjem ministru za zdravje Alešu Šabedru in med drugim deloval v občinskih upravah v Naklem in Radencih. Zanimivo je, da je ob prijavi za slovenjgraško bolnišnico kandidiral tudi za direktorja jeseniške bolnišnice. Izbiri vodstev namreč potekata skorajda vzporedno. Svet jeseniške bolnišnice se je sestal v ponedeljek in odločal med tremi kandidati; neuradno Pliberšku tudi na Jesenicah ni uspelo. Nunčičeva deluje v celjskem zdravstvenem domu, v preteklosti je bila direktorica Zdravstvenega doma Šmarje.
Neuradne informacije iz prejšnjega tedna, da nihče od prijavljenih ne izpolnjuje razpisnih pogojev, so se medtem sicer izkazale za netočne oziroma necelovite. Le ena od prijav je bila nepopolna, nato pa so po pozivu k dopolnitvi prejeli dopolnjeno vlogo. Uradnih informacij o kandidatih namreč iz bolnišnice prejšnji teden po pregledu vlog ni bilo mogoče dobiti, prav tako pa uradnih informacij vsaj do jutri oziroma do takrat, ko bodo obvestili kandidata, ne posredujejo danes.
Kljub temu pa je razplet po izteku razpisa danes pravzaprav isti. Za imenovanje direktorja s polnimi pooblastili bo, kot kaže, tako vendarle potreben nov razpis. Možnost je vsaj začasno tudi podaljšanje vedejevsta Alenki Jezernik Skudnik, ki bolnišnico vodi od razrešitve prejšnjega direktorja Janeza Lavreta. O nadaljnjih korakih bodo po naših virih odločali na naslednji seji sveta.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta