V Koroškem domu starostnikov v Črnečah odkrili še šest novih okužb

Jasmina Detela Jasmina Detela
09.09.2020 10:26

Pozitiven bris na novi koronavirus ima pet stanovalcev in ena zaposlena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koroškega doma starostnikov Črneče
Urška Polanc

V Koroškem domu starostnikov (KDS) v Črnečah pri Dravogradu so na včerajšnjem testiranju na novi koronavirus odkrili še pet pozitivnih stanovalcev doma in eno zaposleno. Skupno so doslej v KDS Črneče okužbo s covid-19 potrdili pri 11 osebah (9 stanovalcih in 2 zaposlenih).
Včeraj so odvzeli brise 37 stanovalcem in 27 zaposlenim. Pet stanovalcev je imelo pozitivni bris in so jih začasno preselili v rdečo cono, pri vseh ostalih stanovalcih so bili testi negativni. Pozitiven bris je imela tudi ena zaposlena, ki pa ni več vključena v delovni proces. Ostali brisi zaposlenih so bili negativni, so sporočili iz doma.
Vsi pozitivni stanovalci in zaposlena so iz sive cone in so bili omejeni na oddelek za demenco, kjer se je pojavila prva okužba. Za stanovalce sive in rdeče cone skrbijo ločeni timi zaposlenih. Vsi stanovalci okuženi z novim koronavirusom so zaenkrat brez izraženih simptomov bolezni covid-19.
Spomnimo, da je bila prva okužba potrjena pri stanovalki, ki je bila v dom sprejeta v petek, 21. avgusta, okužbo pa so odkrili nekaj dni pozneje. Ob sprejemu ni kazala znakov okužbe, prav tako ne njena sestra, ki jo je okužila. Kasnejša obsežna testiranja so okužbo potrdila še pri treh stanovalkah z enakega oddelka in tudi pri eni zaposleni osebi.
V domu so že po potrditvi prve okužbe ustavili sprejem novih stanovalcev in prepovedali vse obiske. Sicer vsem stanovalcem omogočajo komunikacijo s sorodniki preko telefona. Na oddelkih in v sobah izvajajo tudi prostočasne aktivnosti. Stanovalci, ki se ne nahajajo v sivi ali rdeči coni, se ob upoštevanju vseh ukrepov lahko zadržujejo na balkonih in v parku pred domom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta