Zanimiv premik v slovenjgraški bolnišnici: Za direktorja zdaj kandidira še en zdravnik

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
22.12.2020 10:15
Da je oddal prijavo na razpis za direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, je za Večer potrdil primarij Bojan Vujkovac, dolgoletni ugledni zdravnik, predstojnik Centra za zdravljenje Fabryjeve bolezni v bolnišnici. Prijavi na tretji razpis sta dve, danes ju bo odprla razpisna komisija. Protikandidat naj bi bil neuradno Janez Lavre. V. d. direktorica Alenka Jezernik Skudnik razpisa ni želela komentirati.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec - jo bo v letu 2021 vodil eden od zdravnikov?
Nejc Strojnik

Opoldne se bo v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec sestala razpisna komisija, ki bo pregledala prijave na razpis za direktorsko mesto, potem ko se je rok za prijave na že tretji razpis za izbiro direktorja iztekel 18. decembra. Po naših informacijah sta kandidata za direktorja dva. Pričakovano naj bi po neuradnih virih znova poskušal zasesti položaj prejšnji direktor, zdravnik Janez Lavre, ki nam sicer svoje prijave na razpis tudi tokrat, kot že ob prejšnjem spraševanju o kandidaturi, ni potrdil in se na naša novinarska vprašanja še naprej ne odziva. Bolj presenetljiva kandidatura, ki postavlja odločanje o direktorju v povsem novo luč, pa je preverjena in potrjena prijava še enega zdravnika iz koroške bolnišnice. Prijavo na razpis je namreč zdaj oddal primarij Bojan Vujkovac, zdravnik internist, ki je vso svojo poklicno kariero zaposlen v koroški bolnišnici in je predstojnik bolnišničnega Centra za zdravljenje Fabryjeve bolezni. "Mislim, da ni potrebno poudarjati, da smo sredi ene največjih zdravstvenih kriz. Ta trenutek je pomembno, da se poenotimo in vsak od nas prispeva svoj delež, da zagotovimo bolnišnici pogoje in mir, da še naprej opravlja svoje poslanstvo," se je odzval na vprašanje, zakaj se je odločil, da se poteguje za mesto direktorja. Ali je oddala prijavo, smo sicer vprašali tudi aktualno vršilko dolžnosti direktorja Alenko Jezernik Skudnik, a razpisa ni želela komentirati. Po naših informacijah kandidature tokrat ni oddala - ob zadnjem odločanju o direktorju po drugem razpisu sta sicer z Lavretom prejela vsak po štiri glasove članov sveta zavoda, kar pomeni, da nihče ni dobil večine v 9-članskem svetu.

Bojan Vujkovac, zdravnik 
Jasmina Detela

Predsednik sveta zavoda Simon Jevšinek uradnih informacij o prejetih prijavah na razpis nima, potrjuje le, da se bo danes sestala komisija, ki bo odprla in pregledala prijave, tako da bo šele potem znanega več. Sejo sveta zavoda bo nato sklical za drugi teden januarja. Pričakovati je, da bo o direktorju tokrat vendarle odločeno. Bo pa zanimivo, če se izkaže, da je druga prijava spet Lavretova. Zdaj je tudi precej bolj nepredvidljivo, kam se bo tehtnica, načeloma večinsko glede na politična razmerja v prid nekdanjemu direktorju, pri odločanju v svetu nagnila. Vujkovac je namreč zdravnik, ki uživa ugled v lokalnem okolju, njegovi kandidaturi so naklonjeni tudi zaposleni. Prav zato se poraja najmanj vprašanje, kako bo tokrat odločil predstavnik lokalne skupnosti, torej mestne občine Slovenj Gradec, ki je doslej podpiral Lavreta. Slednji bi sicer že glede na sklepanja po težnjah večine (petih članov) za takojšnjo vnovično objavo razpisa ob vnovični prijavi lahko vsaj načeloma imel razmeroma lahko pot do ponovnega imenovanja na položaj, tudi ob dejstvu, da Tomaž Gantar ni več minister za zdravje in ta resor začasno vodi sam predsednik vlade Janez Janša. Prav SDS pa je poleg NSI tudi ključna opora Lavretu.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta