Že letos nova stanovanja v Slovenj Gradcu, na voljo tudi parcele za individualno gradnjo

Jasmina Detela Jasmina Detela
08.05.2024 07:00

Več zasebnih gradbenih podjetij gradi nova stanovanja. Med investitorji še slovenjgraška mestna občina. Prostor tudi za individualno stanovanjsko gradnjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Slovenj Gradcu se gradi. 
Jasmina Detela

V Slovenj Gradcu se obeta precej novih stanovanj, po podatkih tamkajšnje mestne občine okoli 200, ki jih gradijo različni zasebni investitorji, pa tudi slovenjgraška občina. Novo podobo že dobiva nekdanja osnovna šola v Podgorju pri Slovenj Gradcu. V njej bo še letos urejenih sedem neprofitnih stanovanj velikosti od 35 do 83 kvadratnih metrov. Naložba je vredna okoli milijon evrov, približno polovico potrebnega zneska je občina v obliki nepovratnih sredstev pridobila iz Načrta za okrevanje in odpornost. Neprofitna stanovanja se obetajo tudi v Slovenj Gradcu, kjer bo občina gradila nov blok na zemljišču med zdravstvenim domom in športno dvorano. V njem bo 18 neprofitnih stanovanj različnih velikosti. Gradbeno dovoljenje je že izdano.

Na območju, kjer je včasih stal trgovski center Zipo, že rastejo novi bloki. Šest modernih stanovanjskih stolpičev gradi Skupina Kuster. V njih bo 78 stanovanj različnih velikosti - od 38 do 234 kvadratnih metrov. Bloki bodo imeli tudi dvigalo. Nekaj stanovanj je še naprodaj. Objekt, ki ima tudi garažno hišo, bo vseljiv v začetku prihodnjega leta. Ob Celjski cesti podjetje Exiit invest gradi večstanovanjski objekt s 25 stanovanji, ki bo dokončan letos jeseni. Večina od 21 stanovanj je že prodanih. Ob Celjski cesti je že pred časom gradnjo več deset stanovanj napovedala tudi družba Avior Construction. Na voljo je tudi več zemljišč za gradnjo individualnih stanovanjskih objektov. Med drugim zazidava Novak, Meh, v Starem trgu, na zemljišču pod toplarno (zazidava Vranjek) in v Trobljah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta