(VIDEO) Dallas brez Dončića nemočen proti Memphisu

STA, M.R.
05.12.2021 08:01

Košarkarji Dallas Mavericks, za katere zaradi bolečin v levem gležnju ni igral slovenski zvezdnik Luka Dončič, so doma izgubili četrto zaporedno tekmo. Tokrat so morali priznati premoč ekipi Memphis Grizzlies, ki je bila boljša s 97:90. Do zmage pa je prišel Denver Nuggets Vlatka Čančarja, ki je v gosteh s 113:99 premagal New York Knicks.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Dončićevi soigralci Maxi Kleber, Finney-Smith in Jalen Brunson ter Steven Adams iz Memphisa.

USA TODAY Sports

Poleg Luke Dončića na drugi zaporedni tekmi za Dallas, ki je dobil le dva od zadnjih devetih dvobojev, zaradi bolečin v levem kolenu ni igral tudi Latvijec Kristaps Porzingis.

Gostje so vodili skozi celoten dvoboj in zanesljivo prišlo do četrte zmage v nizu. Desmond Bane je dosegel 29 točk za Memphis, ki je igral prvo tekmo, potem ko je pred dnevi proti Oklahoma City Thunder slavil zmago s 73 točkami prednosti, kar je nova najvišja zmaga v 75-letni zgodovini severnoameriške lige NBA.

Tyus Jones je dodal 16 točk in sedem podaj za grizlije, ki so znova igrali brez poškodovanega Ja Moranta.

Tim Hardaway Jr. je v zadnji četrtini dosegel 20 od svojih 29 točk za Dallas, ki je v zadnjih petih minutah srečanja znižal zaostanek s 15 na pet točk, bližje pa ni uspel priti. Jalen Brunson je za domače, ki so sedmi na zahodu, prispeval 15 točk, Dorian Finney-Smith pa 14.

Vlatko Čančar je ob zmagi Denverja, šeste ekipe zahoda, na parketu prebil 3:28 minute in v statistiko vpisal eno podajo. Dvakrat je iz igre tudi vrgel na koš, a bil nenatančen. Prvo ime Denverja je bil znova Nikola Jokić z 32 točkami, 11 skoki in petimi podajami, ki jih je dosegel v 27 minutah. Zeke Nnaji je s klopi prispeval 21 točk. Na drugi strani je bil najboljši strelec New Yorka, ki je izgubil tretjo tekmo v nizu, Julius Randles 24 točkami.

Denver bo znova na parketu v noči na torek, ko bo gostoval pri Chicago Bulls, Dallas pa v noči na sredo, ko bo gostil Brooklyn Nets.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta