29-letnik po štajerski avtocesti zvečer vozil 200 kilometrov na uro

M.R.
05.10.2020 13:07

V petek v večernih urah so mariborski prometni policisti z vozilom, ki ima vgrajen video-nadzorni sistem provida, na avtocestnem odseku Pernica-Dragučovo 29-letnemu vozniku iz okolice Šentilja izmerili hitrost skoraj 200 kilometrov na uro.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Voznik je v povprečju na izmerjeni razdalji vozil s hitrostjo 199 kilometrov na uro.
Ppp Maribor

Predstavnik PU Maribor Miran Šadl je v sporočilu za javnost zapisal, da je omenjeni voznik z osebnim vozilom znamke Mercedes na razdalji, dolgi dober kilometrov vozil s povprečno hitrostjo kar 199 kilometrov na uro. Na odseku je sicer hitrost omejena na 130 kilometrov na uro, kar pomeni, da je dovoljeno hitrost prekoračil za kar 69 kilometrov na uro. 

Policist mu je tako izrekel 1200 evrov kazni in 9 kazenskih točk. 

Ob tem pa policisti voznike opozarjajo, da hitrost vožnje prilagodijo omejitvam, pri čemer dodajajo, da je treba hitrost vožnje prilagoditi tudi trenutnim vremenskim razmeram ter stanju na cesti. Ceste so namreč v jesenskem času pogosto mokre in spolzke. Ob tem še poudarjajo, da je neprilagojena hitrost vzrok za nesreče z najhujšimi posledicami. Zato voznikom svetujejo, naj vozijo previdno in defenzivno ter da pri tem upoštevajo predpise.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta