32-letnik v Fažani mladega Nemca zabodel naravnost v srce, šlo naj bi za prepir o pričeski

M.R.
18.07.2019 10:55

Hrvaški mediji danes objavljajo več podrobnosti uboja nemškega turista v Fažani pri Pulju, ki ga je zabodel 32-letni Zagrebčan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V torek zvečer, okoli 22.40 je na Fažanski cesti pri Pulju osumljeni Zagrebčan z nožem zabodel 23-letnega nemškega turista, ki je bil tam s prijatelji. Časopis Jutarnji list piše, da naj bi se vse skupaj začelo v enem izmed lokalov na plaži. 
Tam naj bi se začel prepir. Mladi Nemec naj bi komentiral pričesko storilca oz. njegove drede, nato pa naj bi Zagrebčan Nemcu z Bavarske sledil do pekarne na Fažanski cesti, kjer ga je zabodel naravnost v srce.
Nemec je nato pobegnil na bližnjo teraso restavracije, od koder so poklicali reševalce, ki so ga reanimirali in odpeljali v puljsko bolnišnico, kjer je ob 1.45 umrl. Istočasno je bila na terenu tudi policija in iskala morilca, ki je pobegnil z manjšim psom. Uro in pol po incidentu ga je izsledila v kampu Brioni na Puntiželi. 
Jutarnji list navaja izjave očividcev, ki so bili priča aretaciji v avtokampu, da človek ni bil povsem priseben. To naj bi povedali tudi natakarji lokala na plaži v kampu Brioni, v katerega je zahajal zadnja dva dneva. 
"Videlo se je, da ni priseben. Govoril je, da je dober bog in da je vsem nam zaradi tega dobro. Ne vemo, ali je bil na drogah," časnik navaja sogovornike. Beograjski turisti so videli dramatično aretacijo, saj se je ta odvijala ravno pred njihovo parcelo v kampu. Najprej so mislili, da policisti iščejo drogo, a se jim je to zdelo nekoliko neverjetno, glede na to, da je bilo na prizorišču 20 policistov. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/jutarnji.list/posts/10157498017421543{/facebookpost}​
"Pri aretaciji se ni upiral. 'Ne vem, zakaj me aretirate, imam pravico do pogovora. Ničesar nisem storil. V čem je problem? Reven sem, kaj bom s psom?' Nato smo slišali, da je policist rekel, da je osumljen poskusa uboja. Najprej so iskali drogo. Morilec je nato povedal, da ima v kampu šotor, ni pa povedal, kje. Ves čas je spreminjal zgodbo," so pripovedovali očividci. 
Na vprašanja naj bi odgovarjal precej zmedeno. Natakarji bara v kampu so povedali tudi, da je govoril, da prihaja iz tretje galaksije. Najprej naj bi dejal, da je doma v Slavoniji, nato kasneje, da mora poklicati starše v Zadar. S seboj je imel nahrbtnik, nato pa ga je policija odpeljala skupaj s psom. V nahrbtniku naj bi policija našla tudi nož. 

Mati padla v nezavest

Jutarnji list je dobil tudi izjavo osumljenčevega očeta, ki je dejal, da želi videti, kaj bo pokazala preiskava, mati pa je dejala, da je njen sin bolan. "Zadnjič sem ga videla v soboto, ko je odpotoval, in se od takrat ni javil. Ko me je obvestila policija, sem padla v nezavest in končala na urgenci. Ne vem, kako naprej," je povedala. 
Po neuradnih podatkih naj bi s storilcem imela policija opravka že v preteklosti. V Zagrebu naj bi v nekem klubu grozil obiskovalcem, pri tem naj bi tudi mahal z nožem in povzročil večjo materialno škodo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta