Abramov na žalskem sodišču znova zavrnil krivdo za goljufijo

Gordana Possnig Gordana Possnig
13.02.2020 16:20

Na žalskem okrajnem sodišču se je znova začelo sojenje Ljubljančanu Sebiastienu Abramovu, ki ga tožilstvo bremeni, da je ogoljufal Nado Veber, mater dekleta, ki je marca 2015 umrla pod streli njegove puške

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sebastien Abramov in njegov odvetnik Mitja Pavčič na žalskem sodišču
Gordana Possnig

Devet mesecev po lanskem začetku sojenja se je na žalskem okrajnem sodišču zaradi menjave sodnice danes znova začelo sojenje razvpitemu 30-letnemu Ljubljančanu Sebastienu Abramovu, ki je trenutno v ljubljanskem priporu zaradi afere Odrezana roka, v kateri ga tožilstvo bremeni petih goljufi na škodo zavarovalnic v višini poldrugega milijona evrov. V Žalcu Abramovu sodijo zaradi goljufije Nade Veber, matere pokojne Sare Veber, ki naj bi jo bil Abramov 15. marca 2015 umoril.
Vebrova je sodeč po napisanem v obtožnem aktu septembra 2014 za Abramova (tedaj je bil fant njene hčere Sare) na Unicredit banki vzela 17 tisoč evrov posojila, denar pa izročila obdolžencu, ker ji je dejal, da ga potrebuje za nakup novega avta. Abramov goljufijo zanika in pravi, da je bil denar namenjen za poplačilo Sarine štipendije, ki jo je imela kot študentka fizioterapije v zreškem Uniorju. In da bi Sara morala Uniorju vrniti denar, če bi se zaposlila kje drugje.

"Denar sem izročil Sari''

Tokratna obravnava pred novo sodnico se je znova začela z branjem obtožnice, nakar je Abramov spet zavrnil svojo krivdo in v zagovoru med drugim dejal, da je denar Sarina mama najprej izročila njemu, on pa da ga je dal Sari. "Nisem imel neporavnavnih obveznosti, kot se mi očita. Če bi jih imel, ne bi mesec pred tem dobil dve posojili na isti banki. Imel sem tudi 40 do 50 tisočakov v gotovini, lokal, vreden okoli 450 tisočakov, bil sem še lastnik dveh stanovanj v Ljubljani. Ob vsem tem pa me čudi tudi to, da je bila kazenska ovadba za posojilo vložena šele štiri leta po pridobitvi posojila in da jo je podal isti kriminalist, ki je preiskoval tudi umor Sare Veber," je obdolženec razlagal na sodišču. "Sara se je z mamo osebno dogovorila za najem posojila. Jaz sem njeno mamo septembra 2014 nato samo peljal v Ljubljano na banko, da je podpisala posojilno pogodbo. Sem pa tudi Nadi Veber pisno zagotovil, da bom sam odplačal posojilo, ker Sara tedaj ni bila zaposlena in ni imela dohodkov," je Abramov predstavil svojo verzijo dogovora o najemu posojila in pripomnil, da sta se nameravala s Saro po poroki, ki sta jo po njegovih besedah načrtovala poleti 2015, preseliti v Avstralijo. "Dodal bi še, da sem imel s Sarino družino odlične odnose tudi po njeni smrti do leta 2017, ko sta njena starša prejela anonimno pismo, kjer so napisali ogromno laži o meni," je še zatrdil Abramov, ki je Vebrovi v štirih obrokih vrnil samo 1000 evrov posojila. Sojenje v tej zadevi se nadaljuje v četrtek.

Umor v fazi preiskave na celjskem sodišču

Abramova so preiskovalci lanskega maja kazensko ovadili tudi zaradi umora Sare Veber, ki naj bi ga bil iz koristoljublja storil na zahrbten način. Petnajstega marca 2015 je svoje dekle ustreli s puško. Tragedija se je zgodila na domu Sarinih starešev v Pernovi pri Žalcu. Abramov tudi v tem primeru krivdo zanika. Na zaslišanju pred celjskim preiskovalnim sodnikom se je avgusta lani s pisnim zagovorom branil, da ni zakrivil zločina, pač pa da se je zgodila nesreča. Češ da se je puška, za katero je imel dovoljenja, sprožila med čiščenjem. V njem je vztrajal, da se mu je puška, za katero je sicer imel dovoljenje, sprožila med čiščenjem. Primer je na celjskem sodišču še vedno v fazi preiskave. Če bo tožilstvo vložilo obtožnico za umor in bo ta postala pravnomočna, mu bo grozilo 30 let zapora.
Kot rečeno, je Abramov v priporu zaradi očitka zavarovalniške goljufije v aferi Odrezana roka. Poleg njega zaradi zavarovalniške goljufije sodijo še njegovemu dekletu Juliji Adlešič in njegovim staršem, Gorazdu Colariču in Tini Huskić Colarič. Abramov je obtožen, da je pri petih zavarovalnicah za Adlešičevo sklenil nezgodno in življenjsko zavarovanje v višini 1,5 milijona. Julija Adlešič si je po prepričanju tožilstva 4. januarja lani na žagi namerno odrezala roko nad zapestjem, kar sta hotela prikazati kot nerečo. Ljubljansko sodišče je Abramovu in Adlešičevi pred kratkim podaljšalo pripor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta