Alkoholiziran voznik zaspal za volanom in trčil v hišo ter končal v bolnišnici

M.R.
21.12.2018 08:14

Dolenjski policisti so obravnavali dva alkoholizirana voznika in Romuna, ki je z ukradenim vozilom natočil gorivo in odpeljal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

V Žužemberku se je včeraj okoli 22. ure 34-letni voznik zaletel v stanovanjsko hišo. Policisti so ugotovili, da je voznik zaspal med vožnjo, zapeljal na nasprotni vozni pas in s ceste ter trčil v hišo. Pri tem se je lažje poškodoval, zaradi česar so ga morali odpeljati v bolnišnico. 
Ugotovili so tudi, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligrama alkohola. Na sodišče bodo zoper povzročitelja naslovili obdolžilni predlog. 

20-letnik brez vozniške in pod vplivom alkohola

Dolenjski policisti so danes ponoči pri Mirni Peči obravnavali tudi 20-letnega voznika, ki je prav tako vozil pod vplivom alkohola. alkotest je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,32 miligrama alkohola. Poleg tega pa ni imel niti veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli in bodo o dogodku za sodišče prav tako spisali obdolžilni predlog. 

Romun z ukradenim mercedesom

Na enem izmed avtocestnih bencinskih servisov je včeraj malo po 22. uri voznik mercedesa natočil gorivo in odpeljal brez, da bi plačal za gorivo. Policisti so voznika izsledili na mejnem prehodu Obrežje in ugotovili, da gre za 32-letnega Romuna, ki je vozil na Portugalskem ukradeno vozilo. Voznika so pridržali, avtomobil pa zasegli in o tem poročali tožilstvu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta