Covidni bolnik v bolnišnici podtaknil požar, da bi lahko pobegnil

STA, A.L.
11.02.2021 16:36
V bolnišnici v mestu Cadiz na jugu Španije je covidni bolnik pri poskusu bega podtaknil požar in povzročil paniko v bolnišnici. 63-letnik je v sredo zvečer v svoji bolniški sobi v šestem nadstropju univerzitetne klinike Puerta del Mar zažgal svojo vzmetnico in povzročil zmedo, ki jo je želel izkoristiti za pobeg.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Reuters

Načrt se mu je izjalovil, saj so požigalca prijeli, še preden je prestopil bolnišnična vrata. Kasneje so ga premestili v strogo zaprti oddelek druge mestne bolnišnice, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki povzema poročanje španskega časnika La Voz de Cadiz.

Zaradi požara so morali v univerzitetni kliniki v celoti evakuirati poleg šestega še peto in sedmo nadstropje. Ognjeni zublji, ki so se razbohotili tudi skozi okna nekaterih bolniških sob, pa so prestrašili celo sosede bolnišnice. Gasilcem je sicer požar uspelo pogasiti relativno hitro, še poroča dpa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta