Črn vikend na naših cestah. Od petka do danes so v nesrečah življenje izgubili štirje ljudje

Le.V.
11.07.2021 14:04
Policisti so med vikendom v svoji statistiki zabeležili štiri hude nesreče, za posledicami katerih so umrli štirje ljudje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Audija, ki je zletel s ceste, trčil v prometni znak in drevo, je 29-letni voznik po prepričanju policistov vozil s preveliko hitrostjo. Foto: PGD Gornja Radgona
Pgd Gornja Radgona

Od petka do nedelje so naše ceste terjale visok krvni davek. V štirih prometnih nesrečah so umrli štirje ljudje. Prva se je zgodila že v petek na relaciji Ptuj - Slovenske Bistrica. Ura je bila okoli pet popoldne, ko je izven naselja Pokoše 24-letni voznik osebnega avtomobila iz neznanega razloga v desnem ovinku zapeljal v levo, preko polne črte, in sicer v trenutku, ko je po nasprotnem pasu pravilno pripeljal 46-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom. Ta nesreče ni mogel preprečiti. 24-letnik je trčil vanj, nakar je v zadnji del tovornjaka trčil še 48-letni voznik, ki je vozil za njim. 24-letnik se je v nesreči hudo poškodoval, odpeljali so ga v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. V soboto se je tragedija na cesti zgodila tudi na Primorskem. V nesreči je umrl 54-letno motorist iz Ljubljane. Okoli 19. ure je vozil iz smeri Divača proti Kozini in pred priključkom na avtocesti v levem dolgem ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drog javne razsvetljave. V nesreči se je tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju.

Dve uri za tragedijo na Primorskem je vest o smrtni nesreči prispela z murskosoboške policijske uprave. Zgodila se je v Ljutomeru, v Prešernovi ulici, v nesreči pa je umrl 33-letni pešec, doma iz občine Ljutomer. Ko je prečkal prehod za pešce, je vanj trčil 38-letni voznik osebnega avtomobila. Nesrečni pešec se je tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju. V noči na nedeljo, ura je bila okoli 1.15, pa je usodno počilo izven naselja Zgornje Verjane v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah. V nesreči je umrla 22-letna sopotnica v audiju, ki ga je vozil 29-letni moški. Kaj je šlo narobe, policija še preiskuje, zaenkrat pa vse kaže na to, da je nesreči botrovala hitrost. "Na delu ceste, kjer poteka cesta v levem nepreglednem ovinku po klancu navzdol, voznik hitrosti vozila in svoj način vožnje ni prilagodil tehničnim in drugim lastnostim ceste ter svojim sposobnostim, kar je imelo za posledico, da je z vozilom zapeljal desno, izven vozišča in pristal na travnati površini. S sprednjim delom avtomobila je trčil v prometni znak z betonskim temeljem, z desnim delom pa oplazil deblo drevesa. Avtomobil se je s sprednjim delom zaril v zemljo, nato pa ga je dvignilo v zrak in ga obrnilo tako, da je po nekaj metrih vozilo s streho trčilo v deblo večjega drevesa, nato pa v gozdu obstalo na kolesih," so o trčenju in prevračanju vozila sporočili iz operativnega komunikacijske centra Policijske uprave Maribor. Medtem ko 22-letna sopotnica nesreče ni preživela, se povzročitelju nesreče ni zgodilo hujšega od lažjih poškodb.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta