Družinsko nasilje: Prvi nasilen do partnerke, drugi ženi in hčerki grozil, da ju bo ubil

A.L.
30.01.2020 10:53

Policija je imela včeraj veliko dela z nasiljem v družini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

Policisti policijske postaje Črnomelj so včeraj dvakrat posredovali zaradi nasilja. V prvem primeru so zbrali obvestila in ugotovili, da je 45-letni nasilnež že več let izvajal nasilje nad partnerko, jo žalil in ji grozil, da jo bo ubil. Policisti so zaščitili žrtev in nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi. Zasegli so mu tudi orožje, za katero sicer ima ustrezna dovoljenja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin, po zaključeni preiskavi pa ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.
V popoldanskih urah je policiste na pomoč poklicala še ena žrtev nasilja. Takoj so odšli na kraj, zaščitili žrtve in odvzeli prostost nasilnežu, ki so ga že v preteklosti obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. 47-letni nasilnež je ženi in hčerki grozil, da ju bo ubil, razbijal inventar in s sekiro udarjal po vozilu. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja žrtvam in o izrečenem ukrepu obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta