(FOTO) Abramov na sojenju šokiral z izjavo: "Da, poročil se bom z njo, ker jo imam najraje na svetu"

Damijana Žišt Damijana Žišt
27.05.2020 12:26

Na nadaljevanju sojenja zaradi zavarovalniške goljufije, v kateri naj bi si Julija Adlešič odrezala roko, da bi prejela visoko odškodnino, njen partner, obtoženi Sebastien Abramov šokiral z izjavo, da se bo poročil z njo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obtožena Julija Adlešič danes ob prihodu na sodišče. 
Robert BALEN

"Ker z mojo Julijo nimam stika, ji sporočam da, poročil se bom z njo, ker jo imam najraje na svetu," je danes na sojenju v tako imenovani zadevi odrezana roka kot strela z jasnega na sodišču izjavil obtoženi Sebastien Abramov. Predsednico senata Marjeto Dvornik je med sojenjem, kjer zaradi zavarovalniške goljufije poleg Abramova sodijo tudi njegovemu dekletu Juliji Adlešič, ki si je po mnenju tožilstva odrezala levo roko nad zapestjem, da bi prejela visoko odškodnino, ter njegovima staršema, Tinki Huskić Colarič in Gorazd Colarič, Abramov zaprosil za besedo. Sodnici je povedal, da ima en predlog in eno odgovor na prošnjo. Najprej je sodišče prosil, če mu ne podaljšujejo pripora na vsaka dva meseca, "ampak mi ga podaljšate kar do konca sojenja", nato pa je šokiral z izjavo o tem, da se bo poročil z Adlešičevo. Slednja je od prejšnjega tedna v hišnem priporu in je prišla na sodišče v spremstvu svojih odvetnikov Borisa Grobelnika in Marije Boškovič. Izjava o poroki je poleg odvetnikov Adlešičeve presenetila tudi Abramovega odvetnik Mitjo Pavčiča, ki je sicer po sojenju zbranim novinarjem povedal, da ni vedel, da bo Abramov danes govoril o poroki, "ima pa Julija že dalj časa željo, da se poroči s Sebastienom". Obtožena Adlešičeva pa je po sojenju na vprašanje novinarjev, kdaj bo poroka, dejala, "to bomo pa še videli". Dodala pa je še, da "je bila nesreča in z mano ni nihče manipuliral".

Odvetnik Boris Grobelnik, Julija Adlešič in odvetnica Marija Boškovič prvič danes takole na sodišče. Prej so Adlešičevo vedno pripeljali iz pripora pravosodni policisti.  
Robert BALEN

Abramov ostaja v priporu

Sicer pa se je današnje sojenje končalo po dveh urah. Sodišče je zaslišalo še enega zavarovalniškega agenta iz zavarovalnice Markur, ki je ena od petih zavarovalnic, kjer je bila Adlešičeva zavarovana za visoke vsote v primeru nezgod. Tožilec Sedin Kičin v obtožnici navaja, da bi, če bi ji zavarovalnice izplačale odškodnino za odrezano roko, ki so ji jo zdravniki UKC Ljubljana po enajsturni zelo zahtevni operaciji prišili nazaj, prejela 1,3 milijona evrov odškodnine. Sojenje se bo nadaljevalo prihodnji petek, ko bo sodišče zaslišalo še nekaj prič. Do takrat pa bo odločilo tudi o predlogu obrambe Gorazda Colariča, ki predlaga, da sodišče znova zasliši njegovo izvenzakonsko partnerko Silvo Hafner. Slednja je sicer že bila na sodišču kot priča, a se je poslužila pravne dobrote in kot njegova partnerka ni pričala. V preiskavi pa je, tako kot Colarič, močno obremenila Abramova in Adlešičevo, češ da je bil njun načrt takšen, da si bo Julija odrezala roko, da bo dobila visoko odškodnino.

Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta