(FOTO) Hišne preiskave v središču Maribora in okolici: Specialci nad organizirano skupino kriminalcev

Le.V.
01.02.2024 11:30

Mariborski kriminalisti so v sodelovanju z drugimi policijskimi upravami razbili mednarodno kriminalno združbo, ki jo sumijo, da je trgovala z drogo. V današnji sklepni akciji, ki poteka po vsej Sloveniji, sodeluje 250 policistov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Na območju mariborske policijske uprave potekajo hišne preiskave zoper organizirano skupino, ki jo preiskovalci sumijo, da se je ukvarjala tudi s kaznivimi dejanji s področja drog. Delu preiskav, ki poteka v središču mesta, smo bili priča že zjutraj. Odvijale so se v bližini mariborskih zaporov, veliko policije je zaradi preiskav tudi na območju Slovenske Bistrice in drugod, smo izvedeli neuradno.

Maribor - Ulica talcev - Družba - Kronika - Specialna enota policije v akciji pri mariborskih zaporih - -
Andrej Petelinšek

Po naših podatkih preiskavo usmerja specializirano državno tožilstvo, mariborskim kriminalistom in pripadnikom posebne enote so se v zaključni akciji danes pridružili tudi pripadniki specialne enote, kar nakazuje na to, da gre za nevarno skupino, za katero se sumi, da je tudi oborožena. 

Poizvedovali smo na Policijski upravi (PU) Maribor, kaj lahko razkrijejo o preiskavah, a tiskovna predstavnica Anita Kovačič Čelofiga ni mogla veliko razkriti. Potrdila je, da sektor kriminalistične policije PU Maribor v sodelovanju z GPU in ostalimi enotami drugih policijskih uprav izvaja  obsežne kriminalistično-preiskovalne aktivnosti na območju celotne Slovenije, ki so rezultat dlje časa trajajoče kriminalistične preiskave. " Razbili smo mednarodno organizirano kriminalno združbo, osumljeno, da se je ukvarjala s kaznivimi dejanji neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami," je pohvalila svoje kolege in dodala, da v današnji sklepni akciji sodeluje 250 kriminalistov in policistov.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta