(FOTO in VIDEO) Po pretepu v Mariboru: Odzvala se je policija, Ljubljančane napotili domov, očividec o podrobnostih

Miha Dajčman Miha Dajčman
22.02.2020 16:21

Po naših podatkih je ob 12.35 na Trgu Leona Štuklja v Mariboru prišlo do pretepa navijačev. 52 ljubljanskih navijačev današnjega derbija med Mariborom in Olimpijo, ki bo v Ljudskem vrtu ob 20.15, ne bo videlo v živo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policijsko spremstvo ob napotitvi ljubljanskih navijačev v Ljubljano.
Igor Napast

Poročali smo, da je nekaj po opoldnevu na Trgu Leona Štuklja prišlo do pretepa navijaških skupin Green Dragons in Viole. Po incidentu se je s sporočilom za javnost odzvala Policijska uprava Maribor, ki je potrdila dogajanje, o dogodku smo se pogovarjali z očividcem, Večerov fotoreporter pa je v objektiv ujel utrinke napotitve ljubljanskih navijačev iz Maribora.
V sporočilu za javnost je predstavnik za odnose z javnostmi Miran Šadl zapisal: "Okoli 12.15 je v mestu Maribor prišlo do množičnega pretepa okoli 100 navijačev navijaških skupin Green Dragons in Viole. Med pretepom so uporabljali tudi različne rekvizite in palice. Policisti so z odločnim interveniranjem vzpostavili javni red in mir. Večina pretepačev se je ob interveniranju policije razbežala, 52 navijačem navijaške skupine iz Ljubljane pa so policisti izrekli ukrep Prekinitev potovanja na športno prireditev. Vsi kršitelji prepoved upoštevajo in se z 14 osebnimi vozili že vračajo proti Ljubljani. Policisti bodo zoper enega kršitelja izvedli tudi t.i. hitri prekrškovni postopek po Zakonu o orožju. Policisti pozivamo vse obiskovalce današnje javne prireditve v Mariboru, naj pridejo navijat v športnem duhu in naj se vzdržijo vsakršnih kršitev." Policisti pozivajo vse obiskovalce današnje javne prireditve v Mariboru, naj navijajo v športnem duhu in naj se vzdržijo vsakršnih kršitev.

Igor Napast
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta