(FOTO) Mladeniča sta obležala ob zmečkanem avtu

Danijel Cek
05.08.2024 09:19

Huda nesreča se je v soboto nekaj pred polnočjo zgodila na cesti med Slapom ob Idrijci in Prapetnim Brdom na Tolminskem, kjer sta približno 50 metrov pod cesto ob uničenem avtu obležala mladeniča, stara 24 in 27 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tolminski gasilci so ob razbitem avtu našli dva mladeniča.
Pgd Tolmin

Policisti še ugotavljajo vse okoliščine nesreče, očividci pa so poročali o popolnoma uničenem avtu in skoraj čudežu, ki je mladeniča ohranil pri življenju.

Nesreča se je zgodila v soboto 20 minut pred polnočjo na cesti, ki vodi od Slapa ob Idrijci čez vasi Roče in Prapetno Brdo do Šentviške Gore. 27-letni domnevni voznik in njegov 24-letni domnevni sopotnik naj bi se z avtom peljala od Slapa ob Idrijci proti Prapetnem Brdu in naprej od vasi Roče na ravnem delu ceste zapeljala najprej desno na makadamsko izogibališče, po desetih metrih pa še bolj v desno, kjer je pod kolesi avta zmanjkalo tal.

Avto z mladeničema je zapeljal na strmo brežino, se najverjetneje kotalil, nato pa se dobrih 30 metrov niže ustavil v gostem grmovju in drevesih. Kdo je poklical na pomoč, včeraj ni bilo znano, so pa prvi klic sprejeli na novogoriškem centru za obveščanje (112), ga posredovali še policijskemu centru (113) in takoj aktivirali tolminske gasilce.

Ko so ti prispeli na kraj nesreče, so našli popolnoma uničen avto in dva mladeniča, ki sta ležala izven avta, vsak na svoji strani. 13 tolminskih gasilcev je privezalo avto, da se ni skotalil še naprej v globino, še pred tem pa ponesrečenima nudili prvo pomoč, kmalu za njimi pa so prihiteli še tolminski zdravstveni reševalci, ki so mladeniča oskrbeli, ju naložili v nosila in skupaj z gasilci prenesli na cesto, s katere sta zapeljala. Tam so ju naložili v reševalno vozilo in odpeljali v bolnišnico.

Kakšne poškodbe sta mladeniča utrpela, včeraj še ni bilo povsem jasno, po prvih predvidevanjih pa je šlo za hude poškodbe. Policisti okoliščine nesreče še ugotavljajo in bodo ukrepali, ko bodo le-te znane. O nesreči so tolminski policisti obvestili preiskovalno sodnico novogoriškega okrožnega sodišča in tožilko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta