(FOTO) Motiv za tragedijo v Grosupljem še neznanka, s partnerjem sta se nameravala poročiti v septembru

Tamara Krivec, Dnevnik
21.01.2020 15:56

V industrijski coni Grosuplje je zjutraj 44-letnik najprej zasledoval, nato pa s streli pokončal 27-letno žensko. Kasneje se je blizu Višnje Gore ustrelil še sam. Umorjena je bila direktorica družinskega grosupeljskega gradbenega podjetja, s partnerjem sta se nameravala poročiti v septembru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Truplo storilca je policija našla na Polževem, le lučaj stran od  lokalne cerkve v Kriški vasi, par kilometrov od Višnje Gore.  Domnevno si je sodil sam.  
Luka Cjuha/Dnevnik

Industrijska cona Grosuplje je bila kljub delovnemu dne dopoldan zavita v grozljivo tišino, ki jo je tu in tam prekinil jok in kakšen krik obupa. V družinskem podjetju Fama Plus se je namreč zgodila prava tragedija. Policija, ki je s trakom zavarovala del območja, je bila s podatki skopa, a glede na njihove uradne in naše neuradne podatke je moč razbrati potek grozljivih dogodkov, ki so pretresli Slovenijo.
Nekaj pred deveto uro zjutraj je 44-letni moški, državljan Slovenije, že na parkirišču lovil 27-letno žensko, ki se je nato zatekla v stavbo, najverjetneje tisto, ki je poleg sedeža fasadarskega podjetja, v katerem je bila direktorica. Moški ji je sledil in jo ustrelil. "Kljub zdravniški pomoči, ki so ji jo dali na kraju samem, je oškodovanka umrla," je potrdil vodja kriminalistov v ljubljanski policijski upravi Valter Zrinski. Njen krvnik je bil po neuradnih informacijah njen nekdanji partner, spet drugi so pripovedovali, da je bil z njo zgolj obseden in da jo je že dlje časa zalezoval. Kakorkoli že, po streljanju se je odpeljal, kmalu zatem pa so ga izsledili nekaj kilometrov stran, na Polževem v bližini Višnje Gore. Imel je strelno rano, kot kažejo prvi izsledki preiskave, si je sodil sam.
Tragedija je dodatno grozljivo razsežnost dobila ob informaciji, da je bila žrtev noseča in je v streljanju umrl tudi njen nerojeni otrok. "Nič ne vemo. Nihče nam nič ne pove. Policija ni prišla do nikogar," je naslonjen na stavbo v industrijski coni odkimal moški. "Informacije dobivamo iz medijev. Mi ne vemo nič," je še dodal.
Skupine prijateljev, znancev, sorodnikov tako žrtve kot njenega bodočega moža so se zbrale na kraju, ki je za vedno spremenil njihova življenja. Objemali so se, ihteli, solze pa skrivali za očali in pod kapucami. Nekateri so se pred kamerami in mikrofoni novinarjev umaknili na drugo stran stavbe. Tu in tam je kakšen vendarle povedal stavek ali dva, a je bilo še predobro videti, da so vsi v šoku. "Ne vem, zakaj, ne vem, kako, ne vem, kdo. Nihče od nas ni nič videl," so se obračali stran.

Običajen delovni vrvež industrijske cone v Grosupljem je zjutraj presekal usodni strel. Območje se je zavilo v molk in žalost. Policija je kraj dogodka zaprla.
Luka Cjuha/Dnevnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta