(FOTO) Podrobnosti hude nesreče na vipavski hitri cesti: Umrla voznik kombija in otrok, več mlajših oseb poškodovanih

A.L.
05.07.2024 11:04

Glede na dosedanje ugotovitve je skupina v kombiju zgodaj zjutraj krenila iz Avstrije in nato pot nadaljevala preko Slovenije v smeri Francije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
GE Nova Gorica

Danes ob 9.24 so bili novogoriški policisti obveščeni o prometni nesreči s smrtnim izidom na hitri cesti H4 blizu nekdanjega mejnega prehoda v Vrtojbi. V nesreči sta bili udeleženi dve vozili, tovorno vozilo s prikolico slovenskih registrskih številk in kombi francoskih registrskih številk. Po prvih zbranih podatkih je voznik kombija trčil v tovorno vozilo, v prometni nesreči sta zaradi posledic poškodb umrli dve osebi, več je poškodovanih.

GE Nova Gorica

Poleg policistov so na kraju prometne nesreče posredovali tudi gasilci in reševalci. Policisti so na kraju opravili ogled. Po sedanjih ugotovitvah je 32-letni voznik tovornega vozila polpriklopnika s pripeto prikolico ustavil na koncu kolone. Kmalu zatem se je v njegovo tovorno vozilo oziroma v zadnji del polpriklopnika zaletel 40-letni voznik kombija, državljan Francije.

GE Nova Gorica

V prometni nesreči sta zaradi posledic telesnih poškodb umrli dve osebi, in sicer 40-letni voznik kombija in mlajši sopotnik v vozilu, ki je sedel spredaj desno. Več drugih mlajših sopotnikov (7 mlajših oseb) v kombiju je bilo telesno poškodovanih in so jih reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Teža telesnih poškodb mlajših sopotnikov ni znana, po prvih podatkih pa nihče med njimi ni v življenjski nevarnosti, so še sporočili s PU Nova Gorica. Zdravnik NMP ZD Nova Gorica je odredil sanitarno obdukcijo za oba umrla, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Glede na dosedanje ugotovitve je skupina v omenjenem kombiju zgodaj zjutraj krenila iz Avstrije in nato pot nadaljevala preko Slovenije v smeri Francije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta