(FOTO) Policisti predstavili podrobnosti hišnih preiskav: Vodji združbe v Mariboru nabavljali večje količine prepovedane droge

M. R.
17.12.2020 15:20
Policijska uprava Maribor je danes predstavila podrobnosti hišnih preiskav pred dvema dnevoma, ki so potekale na območju mariborske in ljubljanske policijske uprave, v katerih je bila zasežena večja količina kokaina, konoplje, orožja in gotovine.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skp PU Maribor

Torkove hišne preiskave predstavljajo zaključno akcijo preiskave, ki se je sicer začela že v začetku lanskega leta. Policisti so ugotovili, da sta dva osumljenca na območju Maribora organizirala mrežo preprodajalcev kokaina, konoplje in ekstazijev oz. MDMA-ja.

"V tej hudodelski združbi so bile vloge natančno razdeljene, in sicer sta vodji hudodelske združbe v Mariboru od dobavitelja iz okolice Maribora in dveh dobaviteljev iz Ljubljane nabavljali večje količine prepovedane droge, ki sta jo v nadaljnjo prodajo posredovala drugim osumljencem, ti pa so jo, po njunih navodilih, v manjših količinah prodajala naprej, večjemu številu kupcev," je zapisal predstavnik PU Maribor Miran Šadl.

PU Maribor

Od začetka lanskega leta so združbi zasegli 1,4 kilograma kokaina in 120 gramov konoplje. Ob tem naj bi bili zaslužili najmanj 67.650 evrov, dodajajo policisti. Samo v torkovi akciji so združbi zasegli 330 gramov kokaina in 140 gramov konoplje in 17 tisoč evrov gotovine ter hladno orožje in različne pripomočke za preprodajo drog. Če bi v torek zaseženo drogo prodali na črnem trgu, bi zanjo iztržili okoli 34.400 evrov.

Med preiskavo so enemu izmed osumljencev iz Maribora zasegli tudi 638 kilogramov rezanega tobaka, s katerim bi lahko zaslužil od slabih 16 pa do dobrih 25 tisoč evrov. Kilogram tobaka na črnem trgu namreč dosega cene od 25 do 40 evrov na kilogram, trdijo policisti. V zvezi s tem preiskava v sodelovanju s finančno upravo še poteka.

Skp PU Maribor

Policisti so 4 izmed 13 osumljencev danes privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanje odredil sodno pridržanje. Ostalim pa so pridržanje odpravili policisti. Osem osumljencev do zdaj še niso nikoli obravnavali za kazniva dejanja, štirje pa so bili že v obravnavi zaradi kaznivih dejanj, povezanih z drogami, trije med njimi pa tudi zaradi nasilništva, eden pa zaradi prepovedanega prehajanja meje.

Preiskavo kriminalisti še nadaljujejo.

Skp PU Maribor

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta