(FOTO) Pri Primorcu v hišni preiskavi zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja grožnje našli kup orožja in streliva

Va
02.08.2023 09:36

61-letniku so zasegli dovoljeno in nedovoljeno orožje, orožno listino ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
PU Koper

Policisti Policijske postaje Kozina so v ponedeljek po odredbi sodišča zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja grožnje opravili hišno preiskavo pri 61-letniku iz vasi v občini Hrpelje-Kozina.

V stanovanjski hiši na naslovu osumljenega moškega so zasegli orožno listino ter orožje, ki ga je imel v posesti na podlagi orožne listine, in sicer štiri puške (tri repetirne puške z risano cevjo in eno puško z gladko cevjo) in tri pištole. Zaseženo orožje s pripadajočo orožno listino bo predano v nadaljnji postopek na Upravno enoto Sežana.

PU Koper

Poleg dovoljenega orožja, ki ga je imel v posesti, je bilo nato zaseženih še več kosov delujočega, zbirateljskega orožja, streliva, delov orožja, bajonetov, sabelj, eksplozivnih sredstev in podobno, za kar pa ni imel potrebnih dovoljenj. Prav tako ni registrirani zbiratelj orožja.

V hišni preiskavi so tako zasegli še 13 različnih pušk, med njimi tudi delujočo vojaško puško AP M70, tako imenovano kalašnikovko, 6 pištol, okrog 2500 kosov različnih kalibrov streliva, 30 kosov bajonetov in približno 60 kosov različnih posameznih delov orožja (zaklepi, cevi, nastavki za cevi, kopita itd.).

PU Koper

Na podlagi vseh ugotovitev bo zoper osumljenca na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba za kaznivi dejanji grožnje ter nedovoljene proizvodnje in prometa orožja in eksploziva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta