(FOTO) Razbitih pet avtov: Dve nesreči in infarktni zastoji na primorski avtocesti

Danijel Cek
16.08.2024 10:41

En avto na strehi, štirje razbiti na kolesih, nekaj prask ter bušk 33-letnega krivca in več kot 15-kilometrski zastoj je epilog včerajšnje dopoldanske nesreče na primorski avtocesti pred Ravbarkomando.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V včerajšnji nesreči na avtocesti med Uncem in Postojno je bilo udeleženih pet vozil.
PGD Cerknica

33-letnega švedskega državljana je po trčenju v dva avta obrnilo na streho, drseč na strehi pa je trčil še v dva. Uro in pol po nesreči je popoldne počilo še v nasprotni smeri.

Natanko ob enajstih dopoldne je včeraj počilo na primorski avtocesti pred Ravbarkomando v smeri iz Ljubljane proti Postojni. Kot so nam pojasnili na koprski policijski upravi, je nesrečo povzročil 33-letni državljan Švedske, ki je zaradi prehitre vožnje na prehitevalnem pasu s svojim avtom znamke toyota trčil v avto 41-letnega Avstrijca, ki ga je dohitel.

Tragedija, ob kateri smo vsi obnemeli: V nesreči na Braču umrla ena najbolj priljubljenih igralk, mamica novorojenke

Švedsko toyoto je po trčenju v avstrijski avto odbilo v desno, kje je trčil še v avto 61-letnega državljana Finske, nakar je švedski avto obrnilo na streho. Med drsenjem po strehi je nato toyoto odbilo še v prvi avto, ki ga je vozil 38-letni Ukrajinec, in drugi avto, ki ga je vozila 43-letna voznica iz okolice Ljubljane.

Takoj po množičnem trčenju se je ves promet na avtocesti od Unca proti Postojni ustavil, po prihodu policistov, gasilcev in reševalcev pa so 40 minut po nesreči policisti promet speljali po prehitevalnem pasu. Kljub temu se je kmalu nabrala kolona do Unca in kasneje še nazaj proti Vrhniki. Po podatkih prometno-informacijskega centra je bila kolona dolga kar 15 kilometrov, vožnja od Ljubljane do Kopra pa se je zaradi tega podaljšala za dobro uro.

Enoletni deček v vrtcu padel s previjalne mize in si zlomil nogo

Četrt pred 13. uro so prišli tovornjaki vlečne službe in pobrali nevozne avtomobile, pol ure čez 13. pa so policisti zaključili z obravnavo nesreče in promet proti Kopru znova spustili po obeh pasovih. Švedski državljan je kazen za svoje početje plačal kar na kraju samem. Sprva so sicer poročali o dveh poškodovanih, kot kaže, pa jo je le z nekaj buškami in vrezninami še poceni odnesel le švedski državljan, ki je nesrečo tudi povzročil.

Poldrugo uro po trčenju je prišlo do nesreče tudi v nasprotni smeri, in sicer v bližini Štampetovega mostu na vrhniškem klancu proti Ljubljani, vendar ta nesreča ni povzročila daljših zastojev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta