Tragedija, ob kateri smo vsi obnemeli: V nesreči na Braču umrla ena najbolj priljubljenih igralk, mamica novorojenke

D.Ži
15.08.2024 10:31

Na današnji dan je po tragični prometni nesreči pred 24 leti umrla ena najbolj priljubljenih in cenjenih igralk v tem delu Evrope, mnogi se še vedno ne morejo sprijazniti z njeno smrtjo. Veliko oboževalcev je imela tudi v Sloveniji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Nikoli pozabljena hrvaška igralska diva Ena Begović je pred natanko 24 leti umrla v tragični prometni nesreči, njen lik in delo pa sta do danes ostala nepozabna. 15. avgusta leta 2000 je 40-letna Ena izgubila življenje na otoku Braču, potem ko se je avtomobil, v katerem je bila ena od sopotnic, prevrnil po bregu. Poškodbe, ki jih je utrpela, so bile prehude in njeno življenje je bilo žal izgubljeno. Poleg nje so bili v avtu še Josip Radeljak Dikan, njuna hči Lana, Enina mama Tereza, vozil pa je Radeljakov sin Leo, se ob obletnici smrti spominja hrvaški Dnevnik.hr. 

Leo Radeljak je bil oproščen, nesrečo pa je povzročil okvarjen menjalnik na džipu. Marsikomu še danes ni jasno, kako so vsi preživeli v avtomobilu, lepa igralka pa ne. Smrt je močno pretresla hrvaško javnost, saj je igralska diva le nekaj tednov pred tem za revijo ponosno pozirala s svojo novorojeno hčerko Lano, pri čemer ni skrivala sreče ob poroki z Josipom Dikanom Radeljakom in rojstvu hčerke, ki si jo je dolgo želela.

Ena je bila konec 90. let prejšnjega stoletja obsojena na pogojno zaporno kazen zaradi povzročitve prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil motorist, takrat 23-letni igralec Đorđe Kukuljica pa je nekaj časa bil v komi in le težko okreval. Po tem njeno življenje ni bilo več isto, strahu pred prometnimi nesrečami in vožnjo ni nikoli premagala. Žal je strah doživela še enkrat in zadnjič.

Ena je bila znana kot ena najbolj nadarjenih in najlepših hrvaških igralk ter ljubljenka občinstva. Svojo kariero je začela v filmu Lordana Zafranovića "Okupacija v 26 slikah", ki ji je odprl pot do slave. V igralskem svetu zanjo ni bilo ovir ali prezahtevnih vlog, niti snemanje golih prizorov ji ni predstavljalo težav.

Bila je prvakinja Hrvaškega narodnega gledališča v Zagrebu, za vedno pa ji bo ostala v spominu vloga baronice Castelli v predstavi Gospoda Glembajevi.

Njena hčerka je danes stara 24 let in je bila stara le mesec dni, ko je ostala brez mame. Ena je imela mlajšo sestro Mijo, ki se še vedno ni sprijaznila z njeno smrtjo.

"Eno pogrešam do bolečine in nazaj. Groza. Pravijo, da bo s časom  lažje. To so si res zamislili tisti, ki česa takega še niso prestali," je poudarila, še piše Dnevnik.hr. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta