(FOTO) Smrtonosno: Motorist po avtocesti divjal z 250 kilometri na uro

M.R.
14.05.2020 09:02
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Divjanje motorista po gorenjski avtocesti
Pu Kranj

Gorenjski prometni policisti so včeraj merili hitrost vožnje voznikov in ugotovili kar 27 kršitev. Med njimi pa sta bila dva rekorderja. Prvi v osebnem vozilu, ki je vozil s hitrostjo 197 kilometrov na uro, drugi pa motorist, ki je vozil s kar 250 kilometrov na uro. Oba so policisti opazili pri merjenju hitrosti z nadvoza pri priključku Kranj - zahod med 19.15 in 20.00. Takrat so v samo 45 minutah zabeležili kar osem prehitrih voznikov.
"V obeh primerih gre za hitrosti, ki jih voznik ni sposoben obvladati, če do česa pride. Tudi sicer tak voznik volan ali krmilo bolj kot ne samo drži in ne dela nič drugega kot 'samo' vozi naravnost in mimo drugih soudeležencev, ki so lahko vse potencialne žrtve takega norenja," so zapisali na PU Kranju.
{facebookpost}https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2585773368306802{/facebookpost}
Verjamejo, da nihče od teh voznikov ni razmišljal, da na avtocesti občasno zaidejo tudi živali in v primeru trčenja, bi bilo to za njiju usodno. "In samo upamo lahko, da se v nesreči ne znajdejo še drugi povsem 'nedolžni' udeleženci," pravijo.
Ob tem prosijo vse udeležence v prometu, naj se izogibajo takim dejanjem in upoštevajo, da je vozniki tisti, ki najbolj vpliva na varnost v prometu in tisti faktor, ki tudi nosi največjo mero tveganja. "Kdor tega ne razume, naj uporablja javni prevoz," so zaključili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta