(FOTO) Sodnica po obsodbi Andreja Šiška: "Takšnih dejanj ne gre podcenjevati, treba je postaviti jasne meje"

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
29.03.2019 08:56

Mariborska višja sodnica Vanja Verdel Kokol je Andreja Šiška zaradi ščuvanja k nasilni spremembi državne ureditve obsodila na osem mesecev zapora, Mateja Lesjaka pa zaradi pomoči pri tem dejanju na pogojno kazen treh mesecev s preizkusno dobo enega leta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šiško je pokazal veselje, ko je prišel s sodišča.
Sašo Bizjak

Andreju Šišku je sodnica odpravila odpravila pripor, v katerem je bil okoli 7 mesecev, saj glede na izrečeno kazen to ni več "sorazmerni omejevalani ukrep". Tožilec Tilen Ivič je sicer sodišču predlagal, da Šišku izreče kazen leta in štirih mesecev zapora, za Mateja Lesjaka pa je predlagal pogojno kazen osem mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let. 
Ko je Šiško bil takoj po ozreku sodbe izpuščen na prostost, je dejal, da je sodišče glede na sodbo priznalo deželo Štarjersko in Šatejrsko vardo in da ga ostalo ne zanima. Dodal je, da ga ne bo nihče utišal. Za tem pa so z vardisti odpravili praznovati današnji rojstni dan genrala Rudolfa Maistra.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sodnica Vanja Verdel Kokol: "trena je postaviti jasne meje."
Sašo Bizjak
Tožilec Tilen Ivič: "Sodišče je dalo jasen signal, da se takšna in podobna kazniva dejanja nikakor ne bodo tolerirala v demokratični družbi." 
Sašo Bizjak
Odvetnica Lucija Šikovec Ušaj: "Evropa gre v tej smeri omejevanja svobode govora in je očitno tudi sodnica zajahala ta val".
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta