(FOTO) Vandali uničili igrišče Gorana Dragića

M.R.
11.06.2024 12:56

Vandali so popolnoma uničili športno in košarkarsko igrišče Gorana Dragića v ljubljanskem Tivoliju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uničeno igrišče Gorana Dragića v Ljubljani
Šport Ljubljana

O tem poroča zavod Šport Ljubljana, ki je v lasti ljubljanske občine. "Takšno ravnanje strogo obsojamo, saj meščanom odvzema možnost za aktivno preživljanje prostega časa," so zapisali in priložili tudi fotografije, ki prikazujejo uničene koše na igrišču nad kopališčem Tivoli. 

Oglasila se je tudi Fundacija Gorana Dragića, ki je dejanje obsodila. Zapisali so, da si prizadevajo mladim in tudi starejšim ljubiteljem košarke omogočiti kar najboljše pogoje za igranje "tega prelepega športa in hkrati mesto, kjer se lahko družijo"

Vse prosijo, da se vzdržijo takšnega početja in igrišča uporabljajo za aktivno preživljanje prostega časa v skladu s pravili.

O dogodku so obvestili tudi policiste, ki so ugotovilil, da je neznani storilec med 7. in 10. junijem najverjetneje s silo telesa poškodoval ogrodje in steklo koša. S tem je povzročil za okoli 2.700 evrov škode. Policisti nadaljujejo preiskavo suma storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari, o ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta