Gerečja vas: Osumljeni trojnega umora po zločinu planil v tujo hišo in si postregel z brizgancem

Vesna Lovrec
26.12.2020 18:55
Policija o preiskavi trojnega umora v Gerečji vasi ni povedala še nič. A neuradno smo izvedeli, da je 35-letnega Silva D. v strahovit zločin, ki ga je storil vpričo nekajletnega sina, gnalo to, da ga je partnerica Mojca L. dokončno zapustila. Maščeval se ni le njej, umoril je tudi njena starša.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vesna Lovrec

Gerečja vas je zavita v žalost. Praznovanje božiča in dneva samostojnosti je včeraj presekal strahovit zločin, na katerega je danes opominjala le še črna zastava na drogu pred gasilskim domom in krvave sledi pred hišo zakoncev Jožice in Branka L., starih 58 in 61 let. Z nožem ju je umoril 35-letni zet Silvo D. Branko L. je izkrvavel v hiši, Jožica L. pa se je po napadu uspela splaziti na ulico in poklicati pomoč, a ji življenja kljub hitremu prihodu reševalcev niso mogli rešiti. Smrtne rane je Silvo D. prizadejal tudi svoji večletni življenjski sopotnici, 35-letni Mojci L., in to vpričo njunega nekajletnega sina. Kje je umoril njo, policija ni razkrila, domačini pa domnevajo, da v hiši preko ceste, ki sta jo dokončala to poletje.

Policija je zapečatila tudi hišo, ki jo je storilec skupaj s partnerko to poletje postavil na posestvu njenih staršev. 
Vesna Lovrec

Neuradno je o motivu jasno vse

Pokojne so v vasi poznali vsi. Mojca L. je bila magistra farmacije, njen oče je delal v telekomunikacijskem podjetju, mati je bila učiteljica kemije v osnovni šoli na Ptuju. Tudi Silvo D. je končal fakulteto in se zaposlil v ptujskem podjetju, ki se ukvarja s strojegradnjo. Kaj je šlo narobe v navidez zelo urejeni družini, uradno ni znano, saj namerava Policijska uprava Maribor o ugotovitvah preiskave spregovoriti šele v naslednjih dneh. Neuradno pa je o motivu storilca jasno vse. V vasi ga namreč danes ni bilo človeka, ki ne bi vedel za to, da je 35-letnik, ki se je k družini Mojce L. preselil iz Podlehnika, norel že v preteklosti in da mu je policija nedavno odredila prepoved približevanja. Ni se hotel sprijazniti s tem, da ga partnerica po več letih skupnega življenja dokončno zapušča in da bo o njegovih stikih s sinom odločalo sodišče. "Vsake toliko sta bila narazen, pa spet skupaj," o storilcu in njegovi izbranki pove mlajša soseda, ko smo jo zmotili na sprehodu s partnerjem. Žal ji je nekajletnega fantka, ki je bil priča grozljivemu dejanju, pa tudi 27-letnega brata ter sina umorjenih Mihe L. "Živ je ostal, ker je bil pri dekletu in ga ni bilo doma. A kakšno življenje bo imel zdaj?" je mlada ženska komaj zadrževala solze in se spraševala, ali je bilo takšno tragedijo sploh mogoče preprečiti.

Krvave sledi so segale tudi na cesto, policija jih je zakrila s peskom. (foto: Vesna Lovrec)
Vesna Lovrec

Da je bil Silvo D. neugoden tip, ki se je v vasi večkrat skregal in grozil brez razloga, je pritrdil tudi partner naše sogovornice. Vedelo se je, da se je v preteklosti hudo sprl tudi s svojim očetom, ki naj bi ga bil prav tako zabodel. Po petkovem trojnem umoru pa je v vasi zakrožila informacija, da je Silvo D. družini L. odkrito grozil, da jih bo vse pobil.  Nazadnje menda pred tremi tedni. "Povedal je celo datum, kdaj bo to storil, če bo moral res iz Gerečje vasi," se je mlajši moški spomnil, o čem so ljudje govorili v vasi. Prav zaradi tega naj bi bila po vedenju naših sogovornikov Silvu D. odrejena prepoved približevanja. Nedavno naj bi bil ostal tudi brez službe. Ali jo je sam obesil na klin ali je moral oditi, nismo izvedeli.

Sicer pa par, ki živi v bližini prizorišča, v petek v soseski ni slišal nobenih krikov. Ravno sta odhajala od doma, ko so se na začetku ulice pričeli zbirati ljudje, a sta mislila, da so se pač srečali na praznični dan. Ko se je mlad par vrnil z obiska, je bil storilec že zdavnaj prijet.

Pred prijetjem se je z nožem porezal po vratu

Po krvavem dejanju je Silvo D. sedel v svojo toyoto in se odpeljal h gasilskemu domu.

Pri gasilskem domu je parkiral, nato pa planil v hišo čez cesto. Ne da bi komu kaj rekel, si je v kuhinji kar sam postregel z brizgancem, smo izvedeli iz zanesljivih virov. Ko je gospodar opazil njegove krvave roke, je Silva D. vodil iz hiše in ga skušal pomiriti. Še preden je izvedel, kaj ima na vesti, so se pripeljali policisti. Osumljeni je še naprej norel po dvorišču, se z nožem celo porezal po vratu, nakar je stekel nazaj v hišo. Policisti so mu sledili in ga prestregli v dnevni sobi, kjer se je morilec po naših podatkih upiral aretaciji, vendar neuspešno. Policista sta ga prijela en dva tri, nakar so poškodovanega 35-letnika, ki mu grozi 30 let zapora, odpeljali v bolnišnico. Kdaj ga bodo privedli pred preiskovalnega sodnika, še ni znano, ker je osumljeni še vedno zdravstveni oskrbi, ni pa v smrtni nevarnosti, je sporočila Anita Kovačič Čelofiga iz službe sta stike z javnostmi na mariborski policijski upravi.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta